Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Lavsaicon de Paladie Editie revizuita

0 opinii / Scrie o opinie
  • 12,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Paladie

Lavsaicon

adica povestire despre preacuviosilor si a preacuvioaselor care s-au nevoit in pustietati pentru ravna cea placuta lui Dumnezeu

Editura Reintregirea, Alba Iulia – 2012

Tiparita cu bnecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte IRINEU, Arhiepiscop al Alba Iuliei

Editie revizuita

Pret 12,00 Lei

 

Extras/ Predoslovie

Aceasta preasfanta carte cuprinde nevointa cea sfanta si viata cea vrednica de lauda si luptele sfintilor si preacuviosilor parinti, care s-au luptat cu vitejie, in pustietati, pentru ravna si urmarea celor ce voiesc sa dobandeasca petrecerea cea placuta lui Dumnezeu si sa umble pe calea care duce pe om la imparatia Cerurilor. De asemenea, cuprinde si vietile si petrecerile sfintelor femei, care au petrecut in viata pustniceasca cu vitejie barbateasca impotriva viclesugurilor diavolesti, spre pilda celor ce voiesc sa primeasca cununa cea prea luminata a infranarii poftelor si a curatiei.

Scrierea acestei carti m-a indemnat si mi-a poruncit cel bogat cu invatatura, cel pasnic cu firea, miluitorul si milostivul catre saraci si cel ce, prin fireasca bunatate si sfintita viata, a ajuns si a intrecut prin dregatorie pe cei alesi si de bun neam dregatori, adica preabunul si iubitorul de bunatati LAUSIOS. Acesta, din bunatatea sa cea desavarsita, a indemnat gandul nostru cel trandav ca sa cugete cele bune si sa se sileasca a ajunge la masura preacuviosilor si fericitilor parinti, a caror viata si petrecere scriind-o sa o trimitem acestui dumnezeiesc barbat, pentru folosul de obste al pravoslavnicilor. Eu, fiind neiscusit cu invatatura si ucenic nou in cele duhovnicesti si nevrednic de viata cea duhovniceasca a Sfintilor Parinti, temandu-ma de multimea lucrului, iar porunca parandu-mi-se peste putinta, nu cutez sa ma leg cu juramant ca voi si izbuti.