Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Incognito Vietile secrete ale creierului de David EAGLEMAN

0 opinii / Scrie o opinie
  • 37,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

David EAGLEMAN
Incognito 
Vietile secrete ale creierului
HUMANITAS, 2016, 2017
Traducere din engleza de Ovidiu SOLONAR
Pret 37,00 Lei
 

Extras/ Motto
Omul nu este capabil sa vada nici nimicul din care
Provine, nici infinitul care-l impresoara.
Blaise Pascal, Cugetari
Extras/ E cineva in capul meu, dar nu sunt eu
Priveste-te cu atentie in oglinda. In spatele aspectului chipes freamata universul tainic al unei masinarii cu nenumarate circuite. O masinarie cu un intreg esafodaj sofisticat de oase care se intrepatrund, cu un paienjenis de muschi zdraveni, cu mult lichid de diverse tipuri si cu o retea de organe care trudesc in intuneric sa te mentina in viata. Un invelis sensibil, intr-un material de inalta tehnologie, capabil sa se regenereze, invelis numit indeobste piele, impacheteaza intreaga masinarie intr-un ambalaj atragator.
Apoi vine creierul. Aproximativ o mie patru sute de grame din materialul cel mai complex pe care l-am descoperit vreodata in univers. El este centrul de comanda care controleaza toate operatiunile, destinatia informatiilor difuzate prin micile instalatii din buncarul blindat al craniului.
Creierul este compus din celule numite neuroni si nevroglii – sute de miliarde. Fiecare dintre aceste celule este la fel de complicata precum un oras. Fiecare contine un intreg genom uman si pune in miscare miliarde de molecule, intr-un vast si elaborat sistem. Fiecare celula transmite impulsuri electrice catre alte celule, chiar si sute de mii pe secunda. Daca ar fi sa reprezentam fiecare dintre aceste miliarde si miliarde de impulsuri din creier printr-un foton de lumina, rezultatul de ansamblu ar fi orbitor.