Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Ileana TOMA | Marele Capadocian. roman crestin

0 opinii / Scrie o opinie
  • 24,50 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Ileana TOMA    |    Marele Capadocian    roman crestin

Editura Cuvantul Vietii a Mitropoliei Munteniei si Dobrogei, 2012

Lucrare publicata cu binecuvantarea Preafericitului Parinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

||||

Motto:

Pe aratatorul de cele ceresti al lui Hristos, pe sfetnicul Stapanului si luminatorul cel stralucitor, cel din Cezareea Capadociei, pe marele Vasile, cu totii sa-l cinstim!

Liturghia Sfantului Vasile cel Mare

Binecuvantare/ e x t r a s

Binecuvantam aparitia romanului crestin Marele Capadocian, scris cu sensibilitate si talent de cunoscuta prozatoare Ileana Toma, cu dorinta ca acesta sa fie de folos tuturor celor care vor sa stie ca un crestin este hristofor – purtator de Hristos! – si poate imbogati cultura si societatea carora le apartine.

Sfantul Vasile cel Mare, personajul principal al cartii, este Marele Capadocian, ierarh si teolog din Asia Mica a veacului al IV-lea, un personaj emblematic pentru credinta si spiritualitatea Bisericii, pentru filantropia sau milostenia crestina. Publicarea acestei carti in Anul omagial al Tainei Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor este un prilej de a reliefa tocmai modul in care, prin contributia sa la traditia doctrinara si practica a Bisericii, Marele Capadocian a pus bazele liniilor de forta in societatea pentru care virtuti precum compasiunea si grija pentru cei aflati in suferinta au devenit caracteristici ale civilizatiei bizantine si, prin aceasta, ale lumii civilizate.

Autoarea acestui roman reuseste, cu mare iscusinta, sa impleteasca scrierile si scrisorile Sfantului Vasile cel Mare cu datele prezentate in cele trei volume din seria Studia Basiliana, aparute la Editura Basilica a Patriarhiei Romane in anul 2009, nu doar intr-o biografie sau intr-un roman istoric credibil, ci, mai presus de aceasta, intr-un roman sapiential, intr-o carte de intelepciune care se inscrie in marea traditie a scrierilor hagiografice.

SPECIFICATII

An aparitie 2012