Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Fiti Desavarsiti! Patericul Lavrei Pesterilor de la Pskov

0 opinii / Scrie o opinie
  • 14,45 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Fiti Desavarsiti! Patericul Lavrei Pesterilor de la Pskov, de Arhimandritul TIHON (Secretariov) - editura Egumenita

...m-am gandit ca ar fi frumos sa scriu o carte despre duhovnicii cei intelepti, care sunt chipurile desavarsirii duhovnicesti (Matei 5, 48) si despre obstea cea simpla si minunata a manastirii noastre cu care Domnul m-a invrednicit sa ma intalnesc in viata si sa traiesc alaturi vreme de patruzeci de ani. Am inceput sa-mi notez amintirile.

Astfel si-a aflat inceputul aceasta carte modesta. Nadajduiesc ca cititorul binevoitor va dobandi mangaiere duhovniceasca si bucurie la citirea acestei lucrari. Imi cer iertare pentru vorbirea simpla si posibilele neclaritati si, de asemenea, le cer cititorilor sa inalte sfinte rugaciuni pentru parintii si fratii raposati de la Pecerska din Pskov si pentru oamenii buni care au vietuit si vietuiesc in apropierea manastirii.

CUPRINS: Introducere Preafericitul Patriarh al Moscovei si al intregii Rusii, ALEXEI al II-lea si Manastirea Adormirii Maicii Domnului Pecerska din Pskov Scopul vietii - desavarsirea duhovniceasca intru Hristos Inaltpreasfintitul Evsevie, Mitropolit de Pskov si Velikiye Luki, arhimandrit al Manastirii Adormirii Maicii Domnului Pecerska din Pskov, intemeietorul manastirilor Soborul Preacuviosilor Parinti de la Pecerska din Pskov Povestiri despre inainte-vederea staretului Simeon - in prezent preacuvios al Manastirii Pecerska din Pskov Mitropolitul Ioan de Pskov si Porkhov Mucenicul cel fara de sange Apostolul Americii de Sud din secolul al XX-lea Credinta in Pronia lui Dumnezeu si discernamantul cu sfatuire Minunea cruciulitei Ma simt bine si aici! Mantuirea prin boli si suferinte Cartea ascunsa Pastratorul lucrurilor sfinte Mustrarea de sine este contemplarea iubirii lui Dumnezeu Pustnicul Caucazuiui si novicele de la Peciora Aratarea icoanei Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Vechiul slujitor ai tedeumurilor inaintea chipului facator de minuni al Maicii Domnului Nu a suparat pe nimeni Arhimandritul Iririeu, economul Mila Ta, Doamne, m-a scapat de la moarte! Placintele fierarului In lagarele de detentie indrumatorul citirii neincetate a Psaltirii Ieromonahul tamplar al manastirii Nici prigoanele, nici foamea nu ne vor desparti de iubirea lui Hristos

Sursa: www.cartifrumoase.ro

SPECIFICATII

Traducere Diana Gutu
An aparitie 2015
Nr. pagini 304
Limba Romana
Cod 9786065501782