Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Matericul Manastirilor Valcene - Monahia Stavrofora Theodora Videscu (text)

0 opinii / Scrie o opinie
  • 30,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Matericul Manastirilor Valcene. O incursiune in spatiul monahal feminin din manastirile valcene - Monahia Stavrofora Theodora Videscu (text). 

Editura Praxis a Arhiepiscopiei Ramnicului, 2018. 


Spiritualitatea ortodoxa din tinuturile valcene a fost si ramane sinteza spiritualitatii monahale isihaste din tara noastra, desavarsita aici prin activitatea duhovniceasca a Sfantului Ierarh Calinic de la Cernica si a ucenicilor sai. Nimic nu reprezinta mai bine judetul Valcea decat manastirile, care de atatea veacuri intaresc viata spirituala si cultura romaneasca de pe aceste meleaguri, fiind reali factori misionari si culturali. [...] 


Fiecare manastire este in sine si un indemn de a-L cauta pe Hristos Dumnezeu adevarat, nu undeva departe, retras din lume, ci intim prezent in viata noastra. In literatura patericala romaneasca au aparut o serie de scrieri care descriu diferite vieti ale calugarilor vietuitori in manastirile din tara noastra, insa s-au publicat prea putine vieti de monahii, chipuri de maici imbunatatite, care au fost si pot fi pilda de vietuire pentru fiecare crestin. Nu doar ca nu ne indoim ca au trait in manastirile noastre foarte multe monahii imbunatatite, ci suntem convinsi de acest fapt, biografiile multora dintre ele existand schitate prin arhivele manastiresti sau in memoria maicilor mai in varsta. Era de datoria noastra sa purcedem a aduna intr-un volum chipurile monahiilor cu vietuire sfanta din Arhiepiscopia noastra, sa prezentam credinciosilor Bisericii noastre viata, cuvintele pline de intelepciune si  aspra nevointa a multora dintre acestea, spre a le urma si noi in drumul catre Imparatia cea cereasca, si a nu lasa sa se piarda in negura timpului aceasta comoara vie si fara de pret. 

(† Varsanufie, Arhiepiscopul Ramnicului)

SPECIFICATII

An aparitie 2018