Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Filocalia vol. 4 - editie cartonata

0 opinii / Scrie o opinie
  • Cod produs:978-973-50-5623-0
  • Editura: Humanitas
  • 35,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Filocalia vol. 4 - editie cartonata. 

Humanitas, 2017. 

Traducere din limba greaca, introduceri si note de pr. prof. dr. Dumitru Staniloae, membru al Academiei Romane. 

Filocalia sau Culegere din scrierile sfintilor parinti, care arata cum se poate omul curati, lumina si desavarsi. 


Cuprins:

Talasie Libianul ♦ Isihie Sinaitul ♦ Filotei Sinaitul ♦ Ioan Carpatiul ♦ Avva Filimon ♦ Sfantul Ioan Damaschin ♦ Teodor al Edessei ♦ Teognost ♦ Ilie Ecdicul ♦ Monahul TeofanExtras din ALE CUVIOSULUI PARINTELUI NOSTRU FILOTEI SINAITUL – CAPETE DESPRE TREZVIE: 


Este in noi un razboi al mintii, mai cumplit decat cel vazut. Lucratorul evlaviei trebuie sa alerge si sa urmareasca cu mintea tinta de a aduna desavirsit in vistieria inimii pomenirea lui Dumnezeu ca pe un margaritar sau ca pe o piatra pretioasa. Trebuie sa lepadam toate, sa dispretuim si trupul, si insasi viata de acum ca sa dobindim in iinima numai pe Dumnezeu. Caci ajunge, a spus dumnezeiescul Gura de Aur, vederea lui Dumnezeu cu mintea, ca sa piarda pe toti cei vicleni. (1) 
Deci toti cei ce se lupta mintal sint datori sa culeaga cu toata silinta puteri duhovnicesti din dumnezeiestile Scripturi si sa le puna pe minte ca pe niste plasturi de insanatosire. Si de dimineata, zice, sa stea cu barbatie si hotarire in poarta inimii, cu pomenirea strinsa a lui Dumnezeu si cu rugaciunea neintrerupta  alui Iisus Hristos in suflet, si sa omoare prin strajuirea mintii pe toti pacatosii pamintului, iar prin staruinta in pomenirea credincioasa a lui Dumnezeu sa taie capetele celor puternici pentru Domnul, in inceputul gandurilor ce ne razboiesc. Caci stim ca este si in sudorile mintii o lucrare si o rinduiala dumnezeiasca. Si asa trebuie sa ne silim sa lucram pina la vremea mincarii. Pe urma, multumind Domnului care ne satura din iubirea de oameni, in chip indoit, in duh si trup, trebuie sa mincam intru aducere-aminte si cu gindul mortii, si apoi iarasi sa ne apucam cu putere de lucrul de dimineata. Caci numai facind asa in fiecare zi vom putea scapa de mrejele vrajmasului spiritual (inteligibil)

SPECIFICATII

Traducere Pr. Dumitru Staniloae
An aparitie 2017