Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Englezul din Gara de Nord de Tatiana NICULESCU

0 opinii / Scrie o opinie
  • 35,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Tatiana NICULESCU

Englezul din Gara de Nord

HUMANITAS, 2023

 

 

nota LB (Libraria Bizantina):

„Conferinta Tolstoi” - intalnire desfasurata in perioada 9 – 19 octombrie 1944, la Moscova, in cadrul careia Churchill si Stalin au negociat „Acordul de procentaj” – denumire a intelegerii secrete referitoare la sferele de influenta ale partilor castigatoare ale WW II – datata 9 octombrie 1944, negociata in seara zilei in care premierul britanic a sosit la Moscova.

Extras/ pp. 14-15

„Americanii: depasit granite si limite”, rezumase el telegrafic mesajul lui Putin: „SUA starneste noi conflicte in lume. Foloseste forta in relatii internationale. Nu are solutii. Vrea sa conduca toata omenirea. Instalarea NATO la granitele Rusiei inadmisibila”. [...]

Nu tinea minte nici sa fi citit atunci vreun discurs al lui Hitler. Cu Hitler, Stalin si pe urma cu Razboiul Rece cu tot, omenirea mergea inainte, si acum existau telefoane mobile conectate la internet. Brian Spencer si-a deschis telefonul. Cauta, cu un fel de curiozitate urgenta, o transcriere in engleza a discursului tinut de Hitler in fata alegatorilor din Muenchen in primavara anului 1929, cu zece ani inainte ca nemtii si rusii sa invadeze Polonia. Era vreun citat anume de care-i amintise discursul lui Putin din 2007? Mica lectie de darwinism politic a lui Hitler? „Lupta pentru supravietuire se da pentru stapanirea mijloacelor de trai si are drept consecinta eliminarea concurentei pentru resurse. Cat exista lume pe pamant, tarile se vor ridica impotriva altor tari, nevoite sa-si apere drepturile vitale asa cum orice om isi apara drepturile. Suntem ori ciocan, ori nicovala. Scopul nostru e sa pregatim poporul german, din nou, sa indeplineasca rolul de ciocan...” E, uite ca acum, Putin, cu buna experienta a secerei si ciocanului, preluase el rolul de ciocan.