Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Dovada lucrurilor nevazute. Ortodoxia si fizica moderna de Lazar PUHALO

0 opinii / Scrie o opinie
  • 25,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

arh. Lazar PUHALO

Dovada lucrurilor nevazute. Ortodoxia si fizica moderna, editia a II-a

Traducere de Irina-Monica Bazon 

Cuvant inainte de Pr. Razvan Ionescu 

Editura Theosis, 2024

 

 

 

 

Ceea ce ne preocupă este să arătăm că există o relaţie între Ortodoxie şi ştiinţa modernă; însă urmărim să dovedim un fapt evident. Aţi putea întreba: cine a văzut Duhul Sfânt coborând în inima cuiva sau cine a observat prezenţa lui Hristos în Sfânta Euharistie; cine a văzut harul lui Dumnezeu cu propriii lui ochi? Răspundem: „Cine a văzut vântul? Oare dragostea nu poate fi prezentă în inima omului fiindcă nu poate fi observată fizic? Care om a ţinut în mână un electron pentru a i-l arăta copiilor lui? Ochii cărui om au urmărit călătoria unui neutrino ori s-au desfătat observând direct quarcurile din centrul unui atom? Cine va vedea, va atinge sau va gusta vreodată un boson?”

Fizica, asemenea Ortodoxiei, crede în evidenţa lucrurilor nevăzute. Ea exprimă inefabilul şi dovedeşte, prin experienţă, existenţa acelor lucruri care nu pot fi măsurate.

Arhiepiscop Lazăr Puhalo

Cititorii pot descoperi cu ușurință în Arhiepiscopul Lazăr Puhalo un îndârjit căutător. Viul căutării îi invit să guste și pe cititorii acestui volum, discernând cu propria lor judecată și sensibilitate și aducându-și astfel contribuția în cercetarea întru laboratorul Bisericii privind întrezărirea Creatorului prin „transparența” creației. Credem că smerita vigoare duhovnicească a Ortodoxiei, favorizând o poziție de echilibru ca răspuns eficient la diferitele tendințe ideologice care bântuie societatea actuală, poate întregi în chip fericit conștientizarea mai deplină ca oricând a limitelor științelor (a existenței unui orizont al cunoașterii științifice de unde începe realul îndepărtat, inaccesibil, al „celor nevăzute”) către configurarea unui om contemporan mai atent la Taina care îl înconjoară.

Pr. Răzvan Ionescu