Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Despre bautura de Charles BUKOWSKI

0 opinii / Scrie o opinie
  • 44,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Charles BUKOWSKI

Despre bautura

POLIROM, 2021

Colectia Biblioteca Polirom – coordonata de Dan CROITORU

Antologie de Abel DEBRITTO

Editie in limba romana si note de Sorin GHERGUT

Pret 44,95 Lei

 

Extras/ Charles Bukowski (fragment)/ pp. 243-244

Intrebare: In unul din poemele dumneavoastra spuneati ca beti mult si apoi scrieti la masina toata noaptea. Telul dumneavoastra era sa scrieti zece pagini inainte de culcare, dar adesea scriati si douazeci si trei. Imi puteti povest despre asta?

Bukowski: Tocmai imi dadusem demisia de la posta si incercam sa fiu scriitor profesionist la varsta de cincizeci de ani. Poate ca eram speriat. Cartile erau pe masa. Scriam romanul Posta si simteam ca timpul mi-e masurat. La posta incepeam lucrul la 6:18 seara. Asa ca-n fiecare seara ma asezam la masa la 6:18, cu jumatea de scotch, niste tigari de foi ieftine si bere la discretie – si cu radioul deschis, desigur. Scriam la masina noapte de noapte. Romanul a fost gata in nouasprezece nopti. Nu-mi aduceam niciodata aminte sa ma fi culcat. Dar in fiecare dimineata sau spre pranz gaseam toate paginile alea imprastiate pe canapea. Era in sfarsit lupta potrivita. Tot corpul, tot spiritul imi frematau de febra bataliei.

Intrebare: Pentru dumneavoastra exista vreo diferenta intre scrisul la betie si scrisul la trezie? E vreuna dintre aceste stari mai propice pentru scris?

Bukowski: Dintotdeauna am scris in timp ce beam si/ sau eram beat. N-am crezut niciodata ca-s putea scrie fara sticla. Dar in ultimele cinci-sase luni am avut o boala care m-a oprit de la baut. Asa ca m-am asezat si am scris fara sticla si a iesit exact la fel. Asa ca nu conteaza. Sau poate ca si cand sunt treaz scriu ca si cand as fi beat.