In exclusivitate Icoana Sfantului Cuvios Iosif Isihastul

Crestinatatea araba orientala

0 opinii / Scrie o opinie
  • 18,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Crestinatatea araba orientala, de Juan Pedro Monferrer Sala - Editura Vremea

Traducere din limba spaniola de Anca-Irina Ionescu Editor coordonator Ioana Feodorov Textul prezentat in volumul de fata, o introducere esentiala in istoria civilizatiei arabe crestine, ilustreaza cu claritate eruditia si scriitura eleganta a profesorului Juan Pedro Monferrer Sala.

Volumul cuprinde 8 pagini de ilustratii color. Nascut in 1962, Juan Pedro Monferrer Sala a urmat cursurile de limba si literatura araba ale Universitatii din Granada, prezentand in 1995, la examenul pentru diploma de licenta, o lucrare despre ʻAbd al-Malik b. Habīb si celebra sa scriere Kitāb wasf al-firdaws (Premio Extraordinario de Licenciatura). in 1996 i s-a acordat titlul de doctor in Filologie semitica pentru cercetarile sale cu privire la acelasi scriitor si pentru noua editie a operei mentionate (2 vol., studiu introductiv, traducere si indici).

Specializarile academice ale profesorului Monferrer Sala au urmarit cu consecventa domeniile de cercetare in studii orientale: limba araba, literatura araba de inspiratie islamica, crestina si iudaica, lingvistica semitica, editia de manuscrise orientale si critica literara. Lucrarile sale publicate cuprind traduceri si comentarii cu privire la poezia pre-islamica (Mu‘allaqāt) si din operele unor mari scriitori de limba araba, indeosebi crestini. Prin intreaga sa activitate la catedra si la masa de lucru, Juan Pedro Monferrer Sala a contribuit substantial la mai buna cunoastere a unor importante texte literare arabe, crestine ori islamice, a scrierilor religioase proprii mai multor culturi din Orientul Mijlociu.

Sursa: www.edituravremea.ro

SPECIFICATII

Autori Juan Pedro Monferrer Sala
Traducere Anca-Irina Ionescu
Editura Vremea
An aparitie 2016
Coperta Brosata
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 80
Limba Romana
Cod 978-973-645-747-0