Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Alexia BARRABLE, Dr. Jenny BARNETT | Cum sa cresti un copil fericit – Zece practici verificate

0 opinii / Scrie o opinie
  • 27,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Alexia BARRABLE, Dr. Jenny BARNETT    |    Cum sa cresti un copil fericit – Zece practici verificate

HUMANITAS parenting, 2019

Cuvant inainte de Alice CALLAHAN

Traducere din engleza de Veronica SIDON

||||

Extras din capitolul Cantece

Motto:

Cei care canta isi alunga suferintele.

Miguel de Cervantes Saavedra

Ideea

Cantatul e specific multor culturi, ba chiar multor specii de animale, cum ar fi pasarile, balenele si gibonii. In ceea ce ne priveste, cantecul este una dintre activitatile recunoscute ca stravechi si universale, asa cum sunt si rasul, plansul sau limbajul. In cele mai multe culturi cantecul este legat de rituri de trecere: casatoria si inmormantarea, nasterea si moartea.

Cantecul mamei este de asemenea caracteristica speciei noastre, iar studiile sugereaza ca un bebelus este mai atras de cantecul mamei decat de galsul ei. Se pare ca ne place sa ni se cante. , inca de cand venim pe lume.

Suntem oare mai fericiti datorita cantecului sau, cu cat suntem mai fericiti, cu atat simtim nevoia sa cantam? Si cum putem gasi loc pentru cantec in forfota zilnica?

Cercetarea

Cantatul ne face oare fericiti? In multe tari, studiile arata ca persoanele care canta intr-un cor se simt mai bine din punct de vedere psihic si fizic, iar calitatea vietii lor e mai buna. Bineinteles, exista multi oameni pentru care acest lucru nu este valabil – si daca se hotarasc cumva sa intre in cor, nu rezista mult.

SPECIFICATII

Traducere Traducere din engleza de Veronica SIDON
An aparitie 2019