Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Buchetul de Nu-ma-uita si alte povestiri

0 opinii / Scrie o opinie
  • 23,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Buchetul de Nu-ma-uita si alte povestiri, de Alexandru Bogatârev - editura Egumenita

Colectia Pronia divina, inceputa cu succes de cartea Nesfintii sfinti si alte povestiri a arhimandritului Tihon (Sevkunov) continua cu o culegere de povestiri Buchetul de nu-ma-uita si alte povestiri scrisa de Alexandru Bogatarev, un scriitor din Sankt-Petersburg. Cartea contine povestioare din viata unor oameni reali, evlaviosi care se afla inca in viata sau care au trait recent. Autorul a trait sau a auzit aceste povestiri in timpul pelerinajelor la locurile sfinte si a calatoriilor sale in America si Georgia.

Ideea principala a cartii este ca atunci cand omul il respinge pe Dumnezeu, viata lui se transforma intr-o goana fara sens dupa fantomele bogatiei, faimei si ale placerii, ceea ce in mod inevitabil duce la un impas si la tragedii personale. Ca orice crestin ortodox, Alexandru Bogatarev priveste lumea din prisma spiritualitatii. El insusi fiind interesat de acest aspect al vietii, incearca, pe de o parte, sa dezvaluie cititorului taina convertirii omului la credinta, a curatirii sufletului a unor oameni, uneori, foarte pacatosi, iar pe de alta parte, dezvaluie respingerea dintr-o data a credintei de catre unii oameni profund religiosi.

Ca si celelalte carti din seria Pronia divina: (Nesfintii sfinti si alte povestiri – arhimandritul Tihon Sevkunov, Focul din cer si alte povestiri- Olesea Nicolaeva, Raiul din catune si alte povestiri – preotul Iaroslav Sipov, Cei ce tanjesc dupa ceruri si alte povestiri - preotul Iaroslav Sipov, Taramul minunilor si alte povestiri – protopopul Andrei Tkacev), si aceasta culegere de povestiri este scrisa intr-un limbaj expresiv si cu un umor fin, care incalzeste inima cititorul. Dar nu neaparat din dorinta de a-l amuza pe cititor, ci de a prezenta paradoxul evenimentelor din viata noastra, care ne ajuta sa reflectam la ceea ce se intampla cu noi si in jurul nostru. Iar maiestria de a povesti cat mai simplu despre lucruri complicate este o trasatura distinctiva a acestui scriitor remarcabil. Proza lui Alexandru Bogatarev este deopotriva documentara si artistica, ceea ce-i confera o valoare incontestabila.

Sursa: www.egumenita.ro

SPECIFICATII

Traducere Diana Gutu
An aparitie 2014
Nr. pagini 520
Limba Romana
Cod 978-606-550-100-8