Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Bogdan TEODORESCU | Si vom muri cu totii in chinuri - Roman

0 opinii / Scrie o opinie
  • 34,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Bogdan TEODORESCU    |     Si vom muri cu totii in chinuri - Roman

POLIROM, 2019

Colectia Fiction Ltd.

||||

Extras din primul capitol – Inceputul

[...] urma sa plece intr-o calatorie periculoasa, dar pana atunci incerca sa-si omoare timpul, fara sa se gandeasca foarte mult la tot ceea ce va veni. La televizor era o transmisie in direct a unui miting care nu-l interesa din vreun motiv anume. Cateva mii de oameni protestau in fata unei cladiri oficiale. Vazuse in ultima vreme zeci de astfel de scene. De multe ori, se terminasera rau. Se imbranceau cu fortele de ordine, scandau, aruncau cu diverse obiecte, purtau deasupra capetelor pancarte cu lozinci agresive, dar si manechine spanzurate sau portrete caricaturizate ale adversarilor lor. [...]

Ura se gaseste in toate dimensiunile, dar cea mai sincera si cea mai devastatoare este cea care functioneaza de jos in sus. Din subsol spre penthouse. Din mocirla spre tronurile aurite. [...]

Extras din capitolul Prima zi – Vizitatorul (intr-o capitala europeana, un birou bine pus la punct intr-o cladire impozanta)

„Asa cum v-am raportat, a venit ieri in tara. La aeroport nu l-a asteptat nimeni, s-a suit intr-un taxi si s-a dus la maica-sa acasa.”

„Acolo totul este instalat?”

„Inca de pe vremea cand isi facea intalnirile la ea acasa. Avem dintotdeauna ambientul la batrana, avem si telefoanele. Oricum n-a fost nimic. Discutii banale, mama-fiu, despre sanatate, despre rude... totul se transcrie acum si veti putea citi.”

„A mai sunat pe cineva?”

SPECIFICATII

An aparitie 2019