Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Arhim. Efrem Filotheitul - Povete parintesti

0 opinii / Scrie o opinie
  • 28,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Arhim. Efrem Filotheitul - Povete parintesti

Editura Evanghelismos, Bucuresti – 2015

Traducere din limba greaca de Ieroschim. Stefan NUTESCU, Schitul Lacu – Sfantul Munte Athos

 

Extras/ 2. (p. 10)

Va veni vremea, ziua, clipa cand se vor inchide acesti ochi si se vor deschide cei ai sufletului. Atunci vom vedea o lume noua, o noua existenta, o creatie noua, o viata noua ce nu are sfarsit. Numele ei este „nemurire fara de sfarsit”. Marea noastra Patrie este acolo sus, nestricacioasa, vesnica, Ierusalimul cel de sus, maica celor intai-nascuti, acolo se vor salaslui sufletele celor mantuiti care au fost curatite de intinaciune de sangele Mielului Cel fara de rautate.

Cine poate arata prin cuvant sau in scris bucuria, veselia, fericirea acelor suflete mantuite? Fericiti sunt cei ce mor intru Domnul, caci pe acestia ii asteapta bogatia bunatatii lui Dumnezeu. Fericit este cel care va castiga biletul pentru praznuirea cea de sus, caci pe acestia ii asteapta bogatie neimputinata si slava, asa cum insusi Dumnezeu a spus: „Eu am zis: fii ai Celui Preainalt, fii ai lui Dumnezeu sunteti, mostenitori ai lui Dumnezeu, impreuna-mostenitori cu Hristos”.

Domnul, inainte de Patima, a rugat pe Parintele Ceresc pentru ucenicii Sai si pentru cei care vor crede prin ei: „Parinte, voiesc ca unde sunt Eu sa fie impreuna cu Mine si aceia pe care mi i-ai dat; ca sa vada slava Mea pe care Mi-ai dat-o, pentru ca Tu M-ai iubit pe Mine mai inainte de intemeierea lumii”. (Ioan 17, 24)

SPECIFICATII

An aparitie 2015