Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Apocalipsa Sfantului Ioan Teologul. Cele dintai si cele de pe urma in dialog

0 opinii / Scrie o opinie
  • 38,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Apocalipsa Sfantului Ioan Teologul. Cele dintai si cele de pe urma in dialog, Pr. Ioannis Skiadaresis - editura Doxologia

„Apocalipsa este o carte ce inspira speranta, dar si spirit de lupta, impreuna expresii ale adevaratei induhovniciri. Imaginile triste nu ne provoaca teama, ci dorinta arzatoare de a limita raul in nenumaratele sale forme, precum si setea pentru dreptate si impulsul spre eliberarea de sub stapanirea fortelor potrivnice, cu feluritele lor nume.”

La Editura Doxologia a aparut lucrarea Apocalipsa Sfantului Ioan Teologul. Cele dintai si cele de pe urma in dialog, autor Pr. Ioannis Skiadaresis, traducere din limba greaca de Nicolae Buras.

Lucrare profetica si, in acelasi timp, apocaliptica, cartea se ofera unor lecturari diferite, daruindu-ne multe lucruri. Noi am lecturat-o din punct de vedere ecleziologic, savurandu-i plenitudinea arhitecturala, structura filologica si tehnica de redactare si inchinandu-ne cu evlavie in fata nenumaratelor imagini si simboluri si a realitatilor la care acestea fac trimitere. Identificam, in aceasta carte, imaginea Bisericii,  asa cum aceasta se proiecta la sfarsitul secolului I d.Hr., precum si imaginea viitorului ei plin de glorie, eshatologic. Aflam, asadar, despre fronturile pe care lupta Biserica, precum si despre biruinta finala. Viziunile finale ale cartii ne fac sa ne fie dor de cele ce vor urma, asa cum acestea vor sa fie, iar tropismul liturgic al acesteia se constituie intr-un indiciu spre descoperirea si pretuirea Sfintei Euharistii, dimensiune si mod diferit si unic de a fi ale crestinilor.

Datorita bogatiei rare pe care o ascunde in paginile sale, Apocalipsa Sfantului Ioan Teologul, aceasta carte intr-adevar greu de patruns a Noului Testament, atrage necontenit atentia si dragostea oamenilor.

Cele douasprezece capitole cuprinse in volumul de fata constituie rodul studiului indelungat al cartii Apocalipsei care, pe de o parte, incheie Canonul Sfintei Scripturi, insa pe de alta parte ne face sa ne indreptam privirile spre orizontul larg, eshatologic, stralucitor si tot mai apropiat noua...

Parintele Profesor Dr. Ioannis Skiadaresis este conferentiar al Departamentului de Teologie din cadrul Universitatii „Aristotel” din Salonic, Sectia „Literatura Biblica si Religii”, fiind specializat in studiul Noului Testament. A studiat Teologia si Filosofia la Universitatea din Salonic, dupa care a urmat cursuri post-universitare de hermeneutica in Grecia si Germania. In prezent slujeste ca preot la parohia cu hramul „Sfantul Ilie” din cartierul „AnoIlioupoli”, ce apartine de Mitropolia de Neapoleos si Stavroupoloes din Salonic.

Sursa: www.editura.doxologia.ro

SPECIFICATII

An aparitie 2014
Coperta Necartonata
Dimensiuni 14,5 x 20 cm
Nr. pagini 423
Limba Romana
Cod 978-606-4444-65-7