Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Amos Oz si Fania Oz-Salzberger | Evreii si cuvintele

0 opinii / Scrie o opinie
  • 34,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Amos Oz si Fania Oz-Salzberger    |    Evreii si cuvintele

HUMANITAS fiction, 2015, 2018

Traducere din engleza si note de Ioana PETRIDEAN

||||

Prefata/ e x t r a s

Aceasta carte este un eseu. Este o opera de non-fictiune, o incercare speculativa, neprelucrata si pe alocuri de-a dreptul jucausa de a spune ceva nou pe marginea unui nou subiect cu un istoric coplesitor. Va oferim perspectiva noastra personala asupra unui aspect esential din istoria evreilor: relatia dintre evrei si cuvinte.

Autorii sunt un tata si o fiica. Unul dintre ei este scriitor si profesor de literatura, celalalt, istoric. Am discutat si ne-am contrazis pe marginea anumitor subiecte relevante pentru cartea de fata inca de pe vremea cand unul din noi avea doar trei ani. Cu toate acestea, colaborarea noastra are nevoie de o justificare.

Cea mai buna metoda prin care ne putem legitima munca de echipa este aceea de a declara raspicat cesustine eseul nostru. El afirma ca istoria evreilor si poporul luat ca o entitate in sine formeaza un tot unic si continuu, care nu este nici etnic, nici politic. Pentru a respecta adevarul, trebuie mentionat faptul ca istoria noastra include si elemente de natura etnica si politica, dar acestea nu constitiuie o problema centrala. In schimb genealogia nationala si culturala a evreilor a depins dintotdeauna de transmiterea, de la o generatie la alta a continutului verbal. Acest lucru se afla intr-o stransa legatura cu credinta, desigur, dar mai ales cu textele religioase. Este deosebit de relevant faptul ca textele au fost, de foarte mult timp, disponibile si in forma scrisa.

SPECIFICATII

Traducere Ioana Petridean
An aparitie 2015, 2018
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 268
Limba Romana
Cod 978-973-689-931-0