Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Aminta

0 opinii / Scrie o opinie
  • 27,94 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Aminta , Torquato Tasso - editura Humanitas

Tasso povesteste cu simplitate si cu cel mai inalt lirism despre nasterea si evolutia sentimentului dragostei la doi tineri, Aminta si Silvia, care in timp invata sa iubeasca si la rindul lor sa fie iubiti. Pe fundal sint plasate contradictiile fiintei omenesti aflate in eterna cautare a unui echilibru, precum si relativitatea oricarei experiente si a oricarui punct de vedere; toate acestea pot fi depasite numai de catre acela care, constient fiind de nesiguranta vietii, isi transforma existenta intr-o goana autentica si pasionata in cautarea adevarului.

Aminta istoriseste despre iubiri care implica trupul si sufletul, fiind o poveste care invita la relativizarea oricarei judecati si la citirea fiecarui concept mai intii in semnificatia sa primara si mai apoi rasturnata. Dar ceea ce este sigur si ceea ce ramine din Aminta este mai ales elogiul dragostei, singura nevoie fundamentala, primara, de care nu se poate lipsi nici o fiinta omeneasca; singura capabila sa scurteze distantele, sa anuleze diferentele, sa anuleze limitele omenesti.

O dragoste aleasa, care presupune poezie si se exprima prin poezie, departe de vulgaritate si de stereotipuri, departe de certitudinile linistitoare.

Sursa: www.humanitas.ro

SPECIFICATII

Traducere Romulus Vulpescu
An aparitie 2011
Nr. pagini 248
Limba Italiana/ Romana
Cod 978-973-50-2824-4