Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

20 de ani in Siberia. Amintiri din viata

0 opinii / Scrie o opinie
  • 49,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

20 de ani in Siberia. Amintiri din viata, Anita Nandris-Cudla - Editura Humanitas

Carte recomandata de Cristi Puiu, ca #librarpentruozi, in seara de miercuri, 17 februarie, cand a fost invitat la Libraria Bizantina.

„... 20 de ani in Siberia – o asez printre cele mai fantastice carti care s-au scris in tara noastra. in fata ei multe carti, multi scriitori si multi eroi literari palesc. Dupa primul soc si cea dintai nedumerire a cititorului, chiar si a unui erudit academician, poate dupa un numar de ani in care uimirea se va fi asezat, deodata cineva va pricepe si va ridica aceasta carte – a Anitei cu trei clase primare si suflet cat o istorie nationala, de o autenticitate «stilistica» geniala – si le va aseza, fiinta si cartea, la umarul marilor nostri marturisitori ai sufletului romanesc.“ (stefan J. FAY)

„Cartea e o revelatie si s-ar cere primita ca atare. Nu doar privitor la soarta deportatilor romani in Gulagul sovietic povestirea Anitei Nandris-Cudla aduce o marturie esentiala, dar si pentru reconstituirea staturii taranului bucovinean: o statura net aristocratica, pe care metamorfozele provocate de comunism o aruncasera nu numai in trecut, ci, s-ar spune, aproape in legenda. Or, iata ca, odata cu Anita Nandris-Cudla, legenda ia conturul firescului, iar realitatea ei ni se impune din nou.

Dupa o asemenea carte, orice complex de inferioritate a noastra ca neam ar trebui sa dispara. 

Cartea aceasta, care nu numai ca se cere neaparat citita, dar ar merita sa fie asezata, prin biblioteci, intr-un raft al clasicilor, descrie unul din cele mai cumplite destine.“ (Monica LOVINESCU)

Sursa: www.humanitas.ro

SPECIFICATII

An aparitie 2012
Coperta Brosata
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 272
Limba Romana
Cod 978-973-50-3531-0