Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

In mainile Domnului. Insemnari personale (1962-2003)

0 opinii / Scrie o opinie
  • 76,10 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

In mainile Domnului. Insemnari personale (1962-2003), de Papa Ioan Paul II - carti memorialistica editura Humanitas

Timp de mai bine de patruzeci de ani (1962–2003), Karol Wojtyła, episcop al Cracoviei, devenit apoi primul papa polonez din istorie si, dupa moarte, sfant al Bisericii Catolice, si-a consemnat in doua agende principalele momente ale zilelor de reculegere, rugaciunile, lecturile, meditatiile profunde, emotionante si framantarile care reflecta grija fata de cei apropiati, fata de institutia care i-a fost incredintata – Biserica – si fata de problemele intregii lumi. De la prima afirmatie categorica „Sunt intru totul in mainile Domnului“ pana la reflectia „S-a implinit timpul“ si la cel din urma „Deo gratias“, il insotim pe Karol Wojtyła – Ioan Paul II de-a lungul unei cai spirituale impresionante, calea vietii si slujirii sale. Deopotriva scoala teologica si scoala a dragostei, acest extraordinar document ne dezvaluie taina sufletului unuia dintre cei mai iubiti oameni ai zilelor noastre si un loc spiritual aparte in care ceea ce este omenesc si ceea ce este dumnezeiesc se imbina in dimensiunea sfinteniei.

„Vad in slujirea mea o cale de participare la lucrarea Mantuirii.“ (Karol Wojtyła, 12 august 1969)

„Fie ca lectura insemnarilor personale ale Papei Ioan Paul II sa ne ajute pe toti sa descoperim profunzimea spirituala a omului secolului XXI si sa ne duca la o si mai mare iubire pentru Dumnezeu si pentru semeni.“ (Card. Stanisław Dziwisz, mitropolitul Cracoviei)

„Cu toate ca Isus nu s-a numit pe Sine preot, a dezvaluit pana la capat sensul preotiei si, inainte de orice, profilul «preotesc» al existentei umane. Preotia este inscrisa in lume si in om ca poli ai existentei profund legati. In preotie, creatia se exprima in stricta dependenta fata de Creator, dar in acelasi timp raportata la Creator si orientata catre El. Omul este capabil de aceasta raportare si orientare deoarece a fost instituit «stapan» al creatiei. De asemenea, a fost daruit cu stapanirea de sine. Si de aceea, ca stapan al creatiei si stapan al sau, se poate oferi pe sine: dar din intreaga creatie si, inainte de orice, din sine insusi. In acest sens, preotia este o sinteza deosebita a existentei create, care se exprima si se articuleaza in om si prin om in deplinatatea sensului ei. Preotia se naste din dragoste si aprofundeaza dragostea ca liant al creaturilor si liant intre creaturi si Creator.“

 Sursa: www.humanitas.ro

SPECIFICATII

Traducere Mariana Baluta- Skultéty, Constantin Geambasu
An aparitie 2015
Nr. pagini 608
Limba Romana
Cod 978-973-50-4800-6