Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

15 la puterea a cincea de Melania CINCEA

0 opinii / Scrie o opinie
  • 32,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Melania CINCEA

15 la puterea a cincea interviuri

HUMANITAS, 2021

Pret 32,00 Lei

 

Extras/ Cuvant inainte

Sunt ani de zile de cand scriu pe teme politice sau adiacente – coruptie adesea institutionalizata, derapaje antidemocratice, abuzuri de putere ori impostura endemica. In acest peisaj, interviurile cu oameni de cultura – indiferent de forma ei -, cu oameni care, prin opera lor si prin conferintele pe care le sustin, deschid orizonturi, schimba in bine mentalitati si modeleaza inspre mai frumos constiinte, reprezinta o evadare din rutina profesionala. Sunt ca o gura de aer proaspat intr-un mediu uneori apasator, chiar sufocant, si pentru jurnalist, si pentru public. Am avut sansa de a intalni astfel de oameni si de a-i intervieva.

Am vrut sa impartasesc bucuria pe care mi-au oferit-o aceste dialoguri cu alti oameni, in afara celor cu care am facut-o deja atunci cand le-am publicat pe site-ul Puterea a Cincea sau in ziarul Timpolis. Mai mult, am vrut sa salvez macar o parte a acestor texte din fata efemeritatii pe care o are orice articol de presa si sa le fac sa dureze. Si cum o puteam face altfel decat incredintandu-le pentru a fi „nemurite” intr-o carte?

Din motive pe care le recunosc a fi subiective, selectia a fost dificila. Pentru a o inlesni, am restrans cercul initial la interviurile ultimilor trei ani, apoi, inca o data, limitandu-ma la cele pe care le-am realizat cu autorii unor carti de succes, unii dintre ei fiind si veritabile constiinte civice.