Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Staretul Isaachie I de la Optina

0 opinii / Scrie o opinie
  • 12,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Staretul Isaachie I de la Optina , traducere Teoctist Caia - editura Doxologia

Cuviosul Isaachie a lasat in urma, cu ajutorul lui Dumnezeu si rugaciunilor staretilor, o manastire infloritoare, atat duhovniceste, cat si material. I se pastreaza o amintire pioasa ca parinte si pastor, ca luminator de suflete al Optinei, ca unuia din acei stalpi pe care se sprijina din veac casa Intelepciunii lui Dumnezeu. La Editura Doxologia a aparut al optulea volum din Colectia „Cuviosi stareti de la Optina” intitulat „Staretul Isaachie I de la Optina”. Traducerea din limba rusa este realizata de parintele Teoctist Caia.

Primind manastirea in grija sa de la parintele Moise, cuviosul Isaachie a lasat in urma, cu ajutorul lui Dumnezeu si rugaciunilor staretilor, o manastire infloritoare, atat duhovniceste cat si material. I se pastreaza o amintire pioasa ca parinte si pastor, ca luminator de suflete al Optinei, ca unuia din acei stalpi pe care se sprijina din veac casa Intelepciunii lui Dumnezeu. Urmand traditia de la Optina, el invata nu doar prin cuvant, ci prin insasi propria sa vietuire, imbinand rugaciunea si dragostea inflacarata fata de Biserica lui Dumnezeu cu administrarea inteleapta a gospodariei manastiresti, asprimea duhovniceasca cu bunavointa si grija iubitoare pentru aproapele, mai ales daca acesta era neluat in seama, sarman, neputincios, batran.

Dobandind prin indelungi nevointe, o smerenie harica si socotind-o de folos la mantuire, parintele Isaachie nu era binevoitor cu fratii la care observa mandrie sau slava desarta, ori cu cei care isi demonstrau pretinsele calitati in fata lui sau a fratilor. Se straduia sa-i smereasca, amintindu-le fagaduintele monahului: sa-si planga pacatele proprii si sa nu se trufeasca cu darurile lor firesti.

Sursa: www.editura.doxologia.ro

SPECIFICATII

An aparitie 2013
Limba Romana
Cod 978-606-666-164-5