Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Sfantul Ioan Gura de Aur | Despre marginita putere a diavolului. Despre cainta. Despre necazuri si biruirea tristetii

0 opinii / Scrie o opinie
  • 15,10 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Sfantul Ioan Gura de Aur    |    Despre marginita putere a diavolului. Despre cainta. Despre necazuri si biruirea tristetii

Editura Institutului Biblic si de Misiune Ortodoxa, Bucuresti – 2014

Carte tiparita cu binecuvantarea Preafericitului Parinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Traducere din limba greaca veche si note de Preotul Profesor Dumitru FECIORU

||||

pp. 141-142/ e x t r a s

Asa este taria nadejdii; nu rusineaza pe cel care nadajduieste din toata inima. Daca oamenii carora li se fagaduiesc bunuri pamantesti  nadajduiesc cu atata tarie in implinirea fagaduintelor, cu atat mai mult noi trebuie sa avem tot atat de mare nadejde in implinirea fagaduintelor, cu cat nu asteptam implinirea lor in viata aceasta , ci in veacul celalalt. Domnul ne-a spus mai dinainte ca in lumea aceasta nu vom avea decat necaz si stramtoare.

Pentru ce, dar, te tulburi, draga prietene? Pentru ce pui la indoiala fagaduinta lui Dumnezeu? A spune, pe de o parte, ca ai dispretuit lumea pentru Hristos, iar, pe de alta parte, ca esti parasit de El inseamna ca nu crezi in Hristos, ca pui la indoiala spusele Lui, ca socotesti inselaciune fagaduinta Lui. A gandi astfel inseamna a fi cu adevarat stapanit de demon si a atrage asupra-ti focul gheenei.

Mi-ai putea obiecta ca sunt unii oameni care se bucura de o desavarsita tihna, desi nu se ocupa cu altceva decat cu treburi lumesti, fara sa le pese de Dumnezeu.

Hristos a raspuns mai dinainte obiectiei tale: „Amin, amin, spun voua, ca voi veti plange si va veti tangui, iar lumea se va bucura”. Odinioara, babilonienii, care nu cunosteau pe Dumnezeu, erau bogati, puternici si cinstiti de toata lumea, iar iudeii erau prizonieri, robi si se zbateau in cele mai cumplite nenorociri. Lazar apoi, vrednic de ceruri si de imparatia de dincolo, era plin de bube, era lins de caini si se lupta necontenit cu foamea; bogatul insa era slavit, inconjurat de multa lume, ducea un trai tihnit si se desfata cu de toate; totusi bogatul, cand a ajuns in iad , n-a avut nici un folos de pe urma tihnei, si nici Lazar n-a fost impiedicat, din pricina foamei si a bubelor, sa duca pe pamant o viata dupa placul lui Dumnezeu.

SPECIFICATII

Traducere Dumitru Fecioru
An aparitie 2014
Limba Romana
Cod 978-973-616-376-0