Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Aparatorul adevarului. Viata Sfantului Atanasie cel Mare

0 opinii / Scrie o opinie
  • 16,50 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Aparatorul adevarului. Viata Sfantului Atanasie cel Mare, Pr. Michael E. Molloy - Editura Iona

Sfantul Atanasie a fost unul dintre cei mai mari carmuitori ai Bisericii stravechi. in veacul al IV-lea acest episcop mic de statura din Egipt s-a nevoit din rasputeri pentru a raspandi cuvantul lui Hristos. intr-o vreme cand Biserica se confrunta cu cea mai vicleana erezie dintre toate,arianismul, un om s-a ridicat deasupra celorlalti pentru a o combate – si a reusit acest lucru cu prisosinta. De cateva ori marea sa lupta pentru adevar l-a adus in pragul muceniciei, dar aceasta nu avea sa fie voia lui Dumnezeu. in schimb, avea sa-și petreaca cei cincizeci de ani din viata adulta intr-o mucenicie curajoasa si nesangeroasa.

Pentru lupta sa in apararea adevarului dumnezeirii lui Hristos, Sfantul Atanasie a fost numit „Parintele Ortodoxiei”. De-a lungul vietii el a scris cateva carti. Lucrarea sa Despre intruparea Cuvantului, scrisa pe cand avea numai nouasprezece ani, este una dintre cele mai reușite care au fost scrise vreodata despre acest subiect. Biografia sa despre Sfantul Antonie,marele nevoitor, a fost un best-seller al vremii. Aceasta carte a contribuit mult la susținerea monahismului in Rasarit. Fiind unul dintre cei mai mari Parinti ai Bisericii, mostenirea Sfantului Atanasie a continuat sa straluceasca de-a lungul veacurilor ca un far luminos. Aceasta este povestea vietii sale.

Autor: Preot Michael E. Molloy

Traducator: Medana Oltean

Citeste cateva pagini din carte Sfinți Parinți ai Bisericii despre Sfantul Atanasie cel Mare: „A grai despre el si a-l pretui pe deplin ar fi poate o sarcina prea mare… Era nobil in fapta, smerit in cuget, de neajuns in vartute, dar foarte apropiat in convorbire, bland, nemanios, compatimitor, dulce la cuvant si mai dulce la fire; ingeresc la chip si mai ingeresc in cuget, linistit in mustrare, convingator in lauda… Firea sa era de ajuns pentru pregatirea fiilor sai duhovnicesti, cu foarte putina trebuinta de cuvinte… Viata si purtarile sale alcatuiesc chipul desavarsit.” Sfantul Grigorie de Dumnezeu cuvantatorul, Despre marele Atanasie "Cu cat se intetesc tulburarile in Biserica, cu atat mai mult ne indreptam catre ajutorul [vostru]…,crezand ca singura mangaiere care ne-a mai ramas in primejdiile care ne impresoara sta in ocarmuirea voastra. Caci cu adevarat ne-ati izbavit din acest vifor grozav prin puterea rugaciunilor voastre si prin priceperea de a ne da cele mai bune povețe in necazurile noastre… Pentru aceasta, grijiți va sa va rugați pentru noi si incurajati-ne prin epistolele voastre."

Sfantul Vasile cel Mare, Scrisori (catre Sfantul Atanasie) (in ultimii sai ani de viața Sfantul Atanasie a inceput o corespondenta cu Sfantul Vasile al Cezareei. Cei doi se cinsteau mult intreolalta. Amandoi erau aparatorii hristologiei de la Niceea. Ei si-au trimis scrisori adeseori, dar numai cele ale Sfantului Vasile s-au mai pastrat pana in ziua de astazi.)

Sursa: www.edituraiona.ro

SPECIFICATII

An aparitie 2011
Coperta Brosata
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 160
Limba Romana
Cod 978-606-92707-5-2