Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Secretele palatului de Tina BROWN

0 opinii / Scrie o opinie
  • 79,90 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Tina BROWN

Secretele palatului - viata secreta a Casei Windsor

Traducere de Alina Baltac

Editura Corint, 2022

 

 

Povestea Casei de Windsor, familia regala britanica, de la moartea printesei Diana pana la cea a reginei Elisabeta a II-a. 

Poate supravietui monarhia britanica? Sau se va adapta la rigorile timpului prezent, dominat de social-media?

Moartea reginei Elisabeta a II-a este o piatra de hotar. Cu ea, s-a incheiat, cu adevarat, secolul XX. Stralucitul monarh a fost, in viata publica, garantul rabdator si responsabil al echilibrului politic, iar in viata privata a fost un om cu sentimente, bucurii si tristeti. Si cu un orgoliu bine controlat... 

Astazi, cea mai cunoscuta familie monarhica a lumii, Casa de Windsor, se afla in fata unei provocari cruciale: va putea ramane in fruntea statului britanic, ridicandu-se deasupra problemelor personale ale membrilor ei?

Beneficiind de o documentare exceptionala, marele merit al Tinei Brown este acela ca ne ofera, critic si credibil, povestea din spatele usilor inchise. Navigand printr-o multime de situatii, cu fel de fel de nuante, cititorii inteleg de ce este important protocolul vietii publice si cat de restrictiva este viata privata in familia monarhica britanica.

Pe parcursul lecturii, cand prin fata ochilor se desfasoara zeci si zeci de scene oficiale sau de familie, ii vedem pe protagonisti disecati cu obiectivitate. A fost Diana un inger sau, mai degraba, un demon? Cat de diferiti sunt cei doi copii ai ei, William si Harry? De ce printul Charles a preferat-o pe Camilla si nu pe Diana? Este Kate Middleton - dupa disparitia Elisabetei a II-a - cea mai puternica figura a Casei de Windsor? Ar fi putut deveni Meghan Markle o noua Diana?

Si, nu in ultimul rand, o intrebare care bantuie permanent prin paginile cartii: are presa intotdeauna dreptate?