Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Sbornicul. Culegere despre Rugaciunea lui Iisus

0 opinii / Scrie o opinie
  • 18,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Sbornicul. Culegere despre Rugaciunea lui Iisus, editie 2015 - editura Renasterea

Este o realitate faptul ca noi nu stim sa ne rugam (Romani 8, 26), ca de obicei rugaciunile nostre sunt pragmatice si necurate, ca in ele sunt amestecate dorinte trupesti a caror implinire ne-ar aduce vatamare. Rugaciunile noastre, chiar in forma lor curata, in cea mai mare parte sunt slabe, lipsite de viata si, prin urmare, fara efect. Cum pot deveni rugaciunile noastre puternice si pline de viata? Cum se poate reaprinde focul in cadelnita sufletului nostru si cum suflarea de sus a harului dumnezeiesc mentine aprins acest foc?

Toate aceste lucruri incearca sa ni le desluseasca lucrarea de fata, pe care o reeditam intr-un singur volum si o numim Sbornicul. Culegere bogata de texte, alcatuita prin anii 1936 de egumenul Hariton, ne aduce in fata multime de parinti traitori ai rugaciunii din mediul slav, dar nu lipsesc nici nevoitori celebri din spatiul romanesc cum ar fi Sfantul Paisie de la Neamt sau Cuviosul Vasile de la Poiana Marului. In centrul preocuparilor fiind mai ales rugaciunea atat de cunoscuta:

"Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul", precum si diferite tehnici ale practicarii ei, le dam o sansa si celor ce sunt ispititi sa paseasca pe langa adevar, apeland la diferite sisteme necrestine orientale, in mod special la yoga. Nadajduim ca, alaturi de Pateric si Limonariu, Sbornicul sa fie o desfatare sufleteasca pentru toti cei care doresc sa se ridice mai presus de nimicnicia clipei de fata. Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului, Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului

SPECIFICATII

Traducere Pr. Gheorghe Rosca
An aparitie 2015
Coperta Cartonata
Nr. pagini 702
Limba Romana
Cod 978-606-607-134-5