Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Protosinghel Teodosie PARASCHIV | Maxime si cugetari patristice. Sfantul Ioan Gura de Aur

0 opinii / Scrie o opinie
  • 27,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Protosinghel Teodosie PARASCHIV    |    Maxime si cugetari patristice. Sfantul Ioan Gura de Aur

Editura Adenium, 2014

Vol. I + II

Colectia Christia

||||

Introducere/ e x t r a s

Sfantul Ioan a condamnat bogatia castigata pe nedrept sau prin mijloace necinstite, precum si camataria. De asemenea, a atras atentia asupra imprumuturilor. A indemnat mereu la la munca cinstita si milostenie. Multi dintre noi, in cele mai multe cazuri, ne consideram a ne situa in categoria celor saraci si ii blamam pe cei bogati, bogatia si, mai rau, spiritul antreprenorial.

Acum, incearca sa faci un exercitiu de vointa. Priveste in jurul tau, in cercul cunoscutilor, al rudelor , al vecinilor si al prietenilor si vezi pe unde te situezi. Esti tu chiar cel mai sarac? Cel mai probabil nu faci parte din categoria celor cu adevarat saraci. Si acesta este un lucru bun. Dar nici bogat nu te simti a fi. Si cu toate acestea poti fi fericit.

Ni se cere sa-i ajutam pe saraci si pe cei lipsiti. Dar care este cel mai bun mijloc de a diminua saracia si suferinta in lume? Raspunsul este simplu. In primul rand, sa nu fii tu unul dintre saraci.

Daca tu scapi de saracie, lumea scapa de un sarac. Astfel, ajuti societatea, incepand sa te ajuti pe tine.

Multi sunt tentati sa masoare bogatia in bani si alte posesiuni, pe cand, de fapt, bogatia este o stare [65, 202]. Tine mai mult de ceea ce este in interiorul nostru decat de ceea ce este in exterior. [...]

A voi si a pofti sunt lucruri diferite. A voi tine de vointa, iar a pofti tine de inima. De aceea, cata vreme voiesc fara sa poftesc, am pace si liniste sufleteasca.

O viata fericita presupune disciplinarea vointei si organizarea vietii.

In ultima instanta, motivul pentru care o persoana nu reuseste sa duca o viata creativa si plina de succes il constituie erorile in raport cu sine. Persoana gandeste gresit. Ea are nevoie sa-si corecteze erorile de gandire. Are nevoie sa practice gandirea corecta.

Invataturile din aceasta carte te ajuta sa-ti corectezi atitudinea fata de tine insuti, astfel incat sa duci o viata linistita, cu pace, cu bucurie si impliniri pe toate planurile.

SPECIFICATII

An aparitie 2014
Limba Romana
Cod 978-606-8622-28-6