Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Viata Sfantului Simeon Stalpnicul din Muntele Minunat - Viata Fericitei Marta, mama Sfantului Simeon Stalpnicul din Muntele Minunat

0 opinii / Scrie o opinie
  • 56,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Viata Sfantului Simeon Stalpnicul din Muntele Minunat - Viata Fericitei Marta, mama Sfantului Simeon Stalpnicul din Muntele Minunat, coordonator Pr. Dragos Bahrim - Editura Doxologia

Binecuvantat este Dumnezeu, Cel ce voieste ca toti oamenii sa se mantuiasca si la cunostinta adevarului sa vina (cf. 1 Tim. 2, 4.), Cel ce cu iubire de oameni a cercetat si neamul nostru cel in multe feluri bolnav si i-a daruit cel mai bun doctor patimilor sufletului si trupului, pe Simeon cel preasfant, cel numit din Muntele cel Minunat si care si-a purtat lupta ascetica pe stalp ale carui viata si minuni, fiind la numar mai multe decat nisipul marii, cine va putea sa le povesteasca sau sa le aduca in amintire? Caci timpul, cel ce acopera multe, le-a facut pe acestea sa fie uitate, fiindca nimeni nu s-a ostenit intr-atat, nici n-a primit atata sarguinta, incat sa transmita in scris toata petrecerea lui ingereasca pe pamant.

Asadar, preluand toate cate am putut pastra de la cei ce ne-au precedat si fiind invredniciti si noi a vedea unele dintre acestea cu proprii ochi, am socotit necesar sa le scriem acum si sa vestim voua, iubitorilor de Dumnezeu, spre slava lui Iisus Hristos Domnul nostru si Fiul lui Dumnezeu, pe cel sfintit si ales inca din pantecele maicii lui, pe cuviosul Lui, si spre folosul vostru, al celor ce cititi, carora pururea credinta vi se va socoti ca dreptate, potrivit cu ceea ce s-a scris: „si a crezut Avraam lui Dumnezeu si i s-a socotit lui ca dreptate” (Fc. 15, 6).

Viata Sfantului Simeon din Muntele Minunat, Prolog Volumul de fata reprezinta prima traducere romaneasca a Vietii vechi a Sfantului Simeon Stalpnicul din Muntele Minunat (521-592), necunoscuta pana la publicarea editiei critice. Documentul, ce apartine unui ucenic apropiat sfantului, are o dimensiune si o frumusete impresionante, fiind o adevarata capodopera a hagiografiei bizantine.

El reconstituie parcursul duhovnicesc si minunile celui ce a fost socotit un adevarat profet al Ortodoxiei secolului al VI-lea. Sfantul Simeon s-a nevoit pe varful unei coloane de piatra, potrivit cu traditia inaugurata cu un secol mai devreme de predecesorul sau, numit tot Simeon. Dosarul hagiografic este intregit de Viata Sfintei Marta, mama Sfantului Simeon, ce completeaza fericit datele cunoscute din prima hagiografie. Seria Hagiographica a Colectiei Viata in Hristos, inaugurata cu volumul dedicat Sfantului Simeon din Muntele Minunat, isi propune sa aduca la lumina texte si cercetari hagiografice, pe nedrept uitate, din uriasul tezaur al Traditiei Ortodoxe.

Sursa: www.doxologia.ro

SPECIFICATII

Traducere Laura Enache
An aparitie 2013
Coperta Cartonata
Dimensiuni 15,5 x 24,5 cm
Nr. pagini 452
Limba Romana
Cod 978-606-666-139-3