Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Philippe LECHERMEIER (Text), Herve Le GOFF (Ilustratii) - Mantia rosie

0 opinii / Scrie o opinie
  • 39,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Philippe LECHERMEIER (Text), Herve Le GOFF (Ilustratii) - Mantia rosie

Editura Univers, 2019

Traducere de Aurora IRIMIA

 

Extras/

Iarna a venit de cateva zile. Afara, locuitorii satului se grabesc sa se intoarca acasa, afundandu-si pasii in zapada adanca, de parca ar scrie cu sabotii lor pe pagina alba a unui caiet urias.

Fulgii cad neincetat si indata, cand vor iesi, vor acoperi cu un nou strat drumul satului. Si, de data aceasta, pasii mei vor fi cei care vor scrie continuarea povestii, o poveste inceputa cu multi ani in urma.

Totul a inceput cand au venit ei pentru prima oara. Pe vremea aceea, fiecare familie avea mai multe pogoane de pamant bogat si afanat pe care cresteau din belsug lanuri de roiba. Lanurile se intindeau in jurul satului si stralucirea lor avea puterea focului. Odata recoltata si uscata, din roiba se obtinea o vopsea rosie folosita la vopsirea tesaturilor.

Se zicea ca rosul astfel obtinut era cunoscut in lumea intreaga.

Inca eram copil cand au venit pentru prima oara. Era in acea perioada a anului cand zilele se lungesc putin cate putin. Campurile capatau culoarea galbena: acel galben care era transformat in rosu si din care traiam. Erau vreo zece oameni. Conducatorul grupului, Akupai, era singurul care vorbea limba noastra.

La sosire, ne-a explicat ca el si tovarasii sai cauta de lucru. Au fost bine primiti, nimereau la momentul potrivit. Campurile straluceau de un galben intens, anuntand o recolta exceptionala.

SPECIFICATII

An aparitie 2019