Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Pastrati-ma in inimile voastre! Parintele Paisie de la Secu. Viata si lucrarea misionara

0 opinii / Scrie o opinie
  • 8,67 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Pastrati-ma in inimile voastre! Parintele Paisie de la Secu. Viata si lucrarea misionara, ed. Paul Balan - editura Doxologia

Cativa ani binecuvantati, sufletele multor credinciosi au simtit prezenta Parintelui Paisie de la Manastirea Secu, respirata din minunatele comori duhovnicesti pe care cuviosia sa le-a facut cunoscute in mai toata tara, printr-un misionarism ortodox autentic, altruist si pilduitor.

Talantii multi, cu care Bunul si Preamilostivul Dumnezeu l-au inzestrat, au rodit si prin darul scriitoricesc a izvorat aceasta carte, ca o marturie de sfintenie, daruire si traire duhovniceasca vie a monahului patimitor Paisie Costandel, ajunsa si la noi dupa mutarea sa la cele vesnice.

Introducandu-ne in duhul rugator si duhovnicesc al legaturii launtrice dintre mari duhovnici, apropiati timpului si neamului nostru, Parintele Paisie trezeste si in noi duhul rugaciunii si al dorului neostoit pentru Imparatia Cereasca.

Din marturiile cuviosiei sale, aflam rostul ziditor al pelerinajului la sfintele manastiri, prin intalnirile cu marii nevoitori ai acestor locuri binecuvantate. Unii dintre fiii duhovnicesti ai Parintelui Paisie, dar si modesti martori ai dezvaluirilor minunate, mult folositoare de suflet, au peregrinat an de an, in timpul verii, pe la sfintele manastiri moldave, culegand roade de mantuire impartasite noua cu tainica bucurie, prin aceasta lucrare ziditoare mangaiata de duhul vetrelor sihastresti...

Parintele Paisie, iubind mult trairea jertfitoare de pelerin si misionar ortodox, la randul lor, fiii sai duhovnicesti s-au straduit, au dorit si in buna parte unii au reusit, fara nici o rasplata, in semn de recunostinta si dragoste crestina pentru cuviosia sa, sa scoata la lumina marturii smerite si convingatoare ale invierii launtrice, posibila si in vremurile noastre doar celor cu inima infranta!

In contextul vietii de astazi, mai mult ca oricand, sfatul testamentar al cuviosului monah, „de a ne ruga neincetat si de a nu osandi pe nimeni”, ar trebui sa ni se sadeasca in inimi cu putere multa, dar sa si rodeasca cu sinceritate deplina!

Fie ca Bunul, Milostivul si Dreptul Judecator, Mantuitorul nostru Iisus Hristos, cu rugaciunile totdeauna bine primite si grabnic ajutatoare la Tronul Ceresc ale Maicutei Domnului, sa ne lumineze cararea spre mantuire si prin acest indemn paterical al Parintelui Paisie de la Secu, de a invia launtric.

Sursa: www.edituradoxologia.ro

SPECIFICATII

An aparitie 2014
Nr. pagini 105
Limba Romana
Cod 978-606-666-158-4