Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Parintele SOFIAN - Smerenia si dragostea, insusirile trairii orodoxe

0 opinii / Scrie o opinie
  • 24,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Parintele SOFIAN - Smerenia si dragostea, insusirile trairii orodoxe

Editura Doxologia – Iasi, 2018

Tiparita cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului TEOFAN, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei

Prefata de Prof. Acad. Virgil CANDEA

Editie ingrijita si postfatata de Protosinghel Teofan POPESCU

Extras/ „Voi cine ziceti ca sunt Eu?”

Cand unii oameni nu gasesc raspuns la intrebarea Ta: „Voi cine ziceti ca sunt Eu?” (Luca 9, 20), atunci eu, Doamne, sunt fericit ca pot sa Te vad, Dumnezeu-om si Om-Dumnezeu.

In scutecele sarace, pe paiele din ieslea grajdului intunecos din Bethleem, Te vad om! In glasul ingerilor, in Lumina care Iti invaluie locuinta saraca, Te recunosc Dumnezeu!

Cand fugi in Egipt de frica lui Irod, Te vad om slab. Cand, in Egipt, vad idolii din temple striviti la pamant prin sosirea Ta, Te vad Dumnezeu Atotputernic.

Cand, in Nazaret, inaintea lui Dumnezeu si a oamenilor, cresti cu anii si cu intelepciunea, Te vad om care n-ai ajuns inca la varsta desavarsita.

Iar cand, la 12 ani, stai in mijlocul invatatilor din Templu, ascultandu-i si intrebandu-i, pe langa uimirea carturarilor ma uimesc si eu si marturisesc intelepciunea vesnica, ascunsa in omenirea Ta.

Om esti cand Ti-e foame, om esti cand dormi in corabie. Dar cand umbli pe valuri, cand poruncesti furtunii si vanturilor, cand saturi cinci mii de oameni cu cinci paini, Te vad Dumnezeu.

Cand Te cobori in rau si Te botezi, cand Te plangi ca nu ai nici o piatra pe care sa-Ti odihnesti capul, cand Te lasi prins si legat, Te vad om, inconjurat de neputinte omenesti.

SPECIFICATII

An aparitie 2018