Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Panza de paianjen

0 opinii / Scrie o opinie
  • 38,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Cella SERGHI - Panza de paianjen

Editura Cartile Tango, 2008

 

Extras/ 1

Pe luciul negru al pianului – un plic mare, alb. Inauntru – o invitatie: “Pictorul Petre Barbu va roaga sa onorati cu prezenta dumneavoastra vernisajul expozitiei…”

Am ramas in picioare, uluita. De unde stia Petre Barbu ca exist, si, daca i-a pomenit cumva Diana de mine, in vara aceea la Mangalia, cum de-si mai amintea, fie si gresindu-mi numele; „Elena Dima” in loc de „Ilinca”? citeam si reciteam nedumerita: „Vineri, 16 ianuarie, ora 12”. „E unsprezece si jumatate, Ilinco, scoala-te, draga, ce Dumnezeu?! Vocea mamei, cu un „draga” artagos, ca de obicei.

Oare azi e vineri? Am vrut sa iau ziarul, dar, zapacita, m-am repezit la fereastra. Ploua marunt. Mi-am facut socoteala ca in douazeci de minute ma imbrac si, cu un taxi, voi ajunge la timp. (Abia mai tarziu mi-am dat seama ca la un vernisaj nu e necesar sa fii punctual ca la gara.)

 

Am lasat-o pe mama buimaca. Nu-i venea sa-si creada ochilor cand m-a vazut imbracata, gata sa ies in oras inaintea pranzului. Iar mie imi venea sa strig: „Petre Barbu!” In sfarsit! Il voi cunoaste pe Petre Barbu, il voi vedea, dupa ce ani de zile l-am gandit, mi l-am inchipuit intr-un anume fel. Eram tulburata, de parca eu l-as fi iubit candva, si nu Diana. O fi primit si ea o invitatie?

Ploaia se intetise. In statie – nicio masina. Abia la jumatatea drumului, un taxi, derapand brusc, s-a oprit in fata mea. M-am asezat langa sofer si l-am rugat sa mearga repede, cat mai repede. [...]

SPECIFICATII

An aparitie 2008
Nr. pagini 480
Limba Romana
Cod 978-973-88697-4-5