Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Paisianismul in contextul cultural si spiritual sud-est si est european (secolele XVIII-XIX)

0 opinii / Scrie o opinie
  • 39,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Paisianismul in contextul cultural si spiritual sud-est si est european (secolele XVIII-XIX), Valentina Pelin - Editura Doxologia

Lucrarea de fata, ingrijita de Acad. Andrei Esanu si Valentina Esanu, trateaza un sir de probleme cultural-spirituale din activitatea Staretului Paisie Velicikovski si a obstii sale in Moldova, care a avut un mare rasunet cultural atat in Principatele Romane, cat si in intreg sud-estul si estul Europei, incepand cu a doua jumatate a secolului al XVIII-lea si, prin numerosii sai ucenici, in prima jumatate a secolului al XIX-lea. 

Noutatea stiintifica a lucrarii consta in extinderea surselor literare si introducerea in circuitul stiintific a unui numar considerabil de surse documentare anterior necunoscute, intre care se afla scrierile originale ale marelui staret si ale ucenicilor sai, iar de aici si intregirea substantiala a estimarilor asupra acestei extraordinare miscari monahale. Inedite sunt, de asemenea, prezentarile despre activitatile ucenicilor Staretului Paisie si a continuatorilor lui in lacasurile monahale din Basarabia. in totalitatea ei, lucrarea nu numai ca aduce mai multa lumina asupra unei epoci mai putin cercetate din istoria romanilor si a popoarelor limitrofe, dar si schimba in mare parte reprezentarile si concluziile eronate cu privire la epoca paisiana facute cu un secol in urma de cercetatorul rus A.I. Iatimirski.

SPECIFICATII

An aparitie 2017
Coperta Cartonata
Dimensiuni 14,5 x 23 cm
Nr. pagini 326
Limba Romana
Cod 976-606-666-645-9