Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Natascha KAMPUSCH cu Heike GRONEMEIER si Corinna MILBORN - 3096 de zile

0 opinii / Scrie o opinie
  • 42,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Natascha KAMPUSCH cu Heike GRONEMEIER si Corinna MILBORN - 3096 de zile

Povestea tinerei rapite la 10 ani, tinuta captiva vreme de 8 ani

HUMANITAS, 2020

Colectia memorii | jurnale

Traducere din germana si note de Cristina CIOABA

 

Extras de la pp. 47-48

Da. Pot sa trec examenul. Pot sa ma strecor pe langa acest barbat, la distanta, pe trotuarul ingust. Nu-mi placea sa ma aflu in apropierea altor oameni si voiam macar sa-i indepartez in asa fel incat sa nu am niciun fel de contact fizic cu ei.

Apoi totul s-a petrecut foarte repede.

In momentul in care, cu privirile in pamant, am vrut sa trec pe langa el, m-a prins de talie si m-a bagat prin usa deschisa in furgoneta, totul dintr-o singura miscare, ca si cum scena ar fi fost coregrafiata, ca si cum am fi studiat-o impreuna. O coregrafie a groazei.

Am tipat? Nu cred. Si cu toate acestea totul in mine era doar tipat, care incerca sa iasa la suprafata, dar ramanea blocat departe in adancul gatlejului meu. Un tipat mut, ca si cum ar fi fost intr-unul din acele cosmaruri in care vrei sa strigi, dar nu poti scoate niciun sunet, vrei sa fugi, dar picioarele par a fi prinse in nisipuri miscatoare.

M-am opus? Am incercat sa-i deranjez in vreun fel perfecta punere in scena? Trebuie sa ma fi zbatut, caci a doua zi aveam un ochi vanat. De durerea vreunei lovituri nu-mi mai pot aminti, imi amintesc doar de senzatia unei slabiciuni ca un lesin. Faptasul a avut o treaba usoara cu mine. El avea 1,72 metri, eu doar 1,50. Eu eram grasa si deloc rapida, iar, pe deasupra, ghiozdanul voluminos mi-a ingreunat libertatea de miscare. Totul a durat doar cateva secunde.

SPECIFICATII

An aparitie 2020