Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Pia PILLAT | Sufletul nu cunoaste distantele - Pagini de corespondenta cu familia Pillat

0 opinii / Scrie o opinie
  • 37,57 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Pia PILLAT    |    Sufletul nu cunoaste distantele    Pagini de corespondenta cu familia Pillat

HUMANITAS, 2009

Colectia Convorbiri | Corespondenta | Portrete

Editie de Monica PILLAT

||||

Extras de la p. 295 – Casuta de la tara

De ani de zile Tony tot cauta o casuta, cu gandul ca, atunci cand va iesi la pensie, sa avem un colt al nostru, unde sa ne retragem si sa traim la tara, ieftin si in frumusete, caci amandoi iubim natura. Problema era sa gasim aceasta perla intr-o regiune speciala, intre Anglia si Tara Galilor, ceva foarte, foarte ieftin, dar bine orientat si cu o vedere de care sa nu ne saturam, si incetul cu incetul sa-i putem adauga cate o aripa si s-o facem nu numai locuibila, dar de toata frumusetea si cu destul loc pentru ca voi si altii sa puteti veni si sta la noi acolo, in tot confortul.

Din senin – printr-o serie de imprejurari extraordinare – ne-a picat, ca sa zic asa, in poala o casuta – minuscula – veche de sute de ani, cu barne inauntru si ziduri de piatra groase, de un metru, situata pe povarnisul unui deal de pasuni cu o mica padure in crestet, orientata astfel incat prinde soarele din zori pana in noapte – si cu o vedere extraordinara asupra dealurilor si muntilor indepartati si mov din Tara Galilor, [ca] si asupra unei vai largi, cu alte dealuri izbucnind din ea din loc in loc, verde si presarate cu copaci batrani si ape si mici satulete vechi, cu case elisabetane acoperite cu stuf, cu ziduri albe intretaiate de barne negre de lemn vechi. [...]

Chiar in plin haos, cum e acum, fara [nici] un locsor in care sa fie frumos si bine, totusi cand suntem acolo lepadam toate pieile citadine, exterioare si interioare, si ne integram pamantului, cerului, aerului si plantelor in asa masura, incat nu mai vrem altceva nimic – si orasul cu agitatiile lui si oamenii lui pare sterp si indepartat. Cred ca as putea locui acolo fara sa am niciodata nevoie sa pun piciorul intr-un oras. E ciudat cum, in cele din urma, tot ne cheama adevarul pamantului.

SPECIFICATII

An aparitie 2019