Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Mihai FRATILA, Episcop greco-catolic de Bucuresti | Despre truda lui Dumnezeu de a pune lucrurile la punct

0 opinii / Scrie o opinie
  • 25,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Mihai FRATILA, Episcop greco-catolic de Bucuresti     |    Despre truda lui Dumnezeu de a pune lucrurile la punct

HUMANITAS, 2019

||||

Cuvant inainte/ e x t r a s

Intr-o lume guvernata de iPhone si iPad, WhatsApp ori Twitter, distanta fata de ceea ce gandim, spunem sau facem a devenit minimala. Traim intens si, evident, cu repeziciune, dar, cu toate acestea, nu suntem mai castigati sufleteste. Din pacate, dialogul din zona virtuala a pierdut simtul masurii si, fara a mai tine cont de bunele maniere, ne expune tot mai mult anxietatii si alienarii. In acest univers tot mai confuz chiar si pentru credinta, masura dialogului nu mai este atat de usor la indemana.

Poate Dumnezeu sa trudeasca? Daca scoala credintei asigura ca Dumnezeu este atotputernic si atoatestiutor, oare poate El sa trudeasca, fie si numai pentru a pune lucrurile la punct? A remedia istoria omului, a-si darui pe mai departe rabdarea, a repune lucrurile pe fagasul cel bun, a descoperi binele chiar si acolo unde raul pare ubicuu sunt cateva dintre specialitatile exclusive ale lui Dumnezeu. Pentru om, a le recunoaste si a le situa in viata proprie inseamna a primi insasi cheia tainei pe care o presupune truda divina.

Aceasta cheie deschide poarta spre felul de a judeca al lui Dumnezeu. In general, se spune ca judecata lui Dumnezeu este infricosatoare, dar nu inainte de a admite ca El le ofera oamenilor viata ca pe un timp nepretuit pentru a alege binele. Rabdarea divina este, deci, judecata timpului prezent, cea care remediaza in fiecare zi descompunerile cauzate de lipsa de rabdare a omului. Tocmai de aceea, pentru ca i-a daruit libertatea si doreste sa fie in siguranta pe calea indurarilor sale, Dumnezeu trudeste sa-i arate fiecarui om, pe parcursul vietii, nu numai binele sau raul, ci mai ales deosebirea dintre bine si mai bine.

SPECIFICATII

An aparitie 2019