Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Metanoia sau Pestele peste poarta. Schimbarea gandirii in noua statiuni catalitice. Paul Neagu comentat si desenat de Sorin Dumitrescu

0 opinii / Scrie o opinie
  • 84,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Metanoia sau Pestele peste poarta . Schimbarea gandirii in noua statiuni catalitice. Paul Neagu comentat si desenat de Sorin Dumitrescu - Fundatia Anastasia/ Fundatia Triade Dupa Giacometti, Nichita si Groduz, Neagu este al patrulea caz constatat de „atingere” secreta si insesizabila a Logosului Creator, de arta si creativitatea unui mare artist.

Primele identificate au fost comentate de noi in trei lucrari distincte: „Noi si icoana” (2010), „Gorduz” (2011) si „Tablou cu orbi” (2013). Desigur, este greu de crezut ca ar fi singurii; in schimb este cert ca prin cei pe care-i cunoastem deja, ca si prin cei pe care inca nu-i stim, Cuvantul pune la cale temelia unei forme universale de cultura pnevmatologica - Cultura Duhului Sfant.

Forma de creativitate de la care se revendica arta fiecaruia dintre cei citati, indiferent daca apartine unui poet, sculptor, pictor sau muzician, are doua caracteristici majore, care o deosebesc capital de formele culturii laice cunoscute pana in prezent: pe de o parte schimba sursa - in locul puterii cosmice proprie mentalului crativ, alege, fara sa clipeasca, standardele puterii extramundane a creativitatii pnevmei, iar pe de alta parte, fara sa ezite, alege suflarea Duhului, in locul inspiratiei spiritului, gandul, in locul ideii (Gorduz), „gandirea cu vedere”, in locul „ideii scrise” (Nichita). Paul Neagu nu face nici el exceptie: alesese demult „metamodernitatea” si votase din vreme pentru acel „altceva” al artei si creativitatii „metalingvistice” (Nichita).

Sursa: www.cartepedia.ro

SPECIFICATII

An aparitie 2015
Coperta Brosata
Dimensiuni 19,5 x 24,5 cm
Nr. pagini 246
Limba Romana
Cod 978-606-8040-53-0