Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Ctitorii brancovenesti - Elemente de arta eclesiala medievala (secolele al XVII-lea si al XVIII-lea)

0 opinii / Scrie o opinie
  • 122,50 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Ctitorii brancovenesti - Elemente de arta eclesiala medievala (secolele al XVII-lea si al XVIII-lea)

Volum publicat cu binecuvantarea Preafericitului Parinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Editura Cuvantul Vietii a Mitropoliei Munteniei si Dobrogei, Bucuresti – 2014

 

Extras/ Sfantul Voievod Constantin Brancoveanu si epoca sa – repere istorice si coordonate stilistice. - Preot Florin SERBANESCU

„Multe si vrednice de auzit sunt faptele ce s-au ntamplat in zilele lui Constantin Voda Brancoveanu...” – graieste slova dintru inceput a Cronicii anonime a Tarii Romanesti, pornind istorisirea cu a treizeceea zi din luna octombrie a valeatului 7197, iar de la Hristos anul 1688 [Cronica anonima, 275].

Se vaduvise domnia tarii, intamplandu-se, in ajun, oarecum pe neasteptate, dupa o vreme de suferinta, sfarsitul vietii lui Serban Cantacuzino-Voievod (1678-1688) [...].

Vremurile erau tulburi, fiind in plina desfasurare razboiul dintre Poarta Otomana si Imperiul Habsburgic, inceput in 1683, sub zidurile Vienei, si continuat apoi, ani de-a randul, pana la incheierea, abia spre sfarsitul veacului, a pacii de la Karlowitz (1699).

Atunci, in toamna anului 1688, armata otomana se afla in continuarea unei treptate si indelungate retrageri, sortii infruntarii dintre cele doua mari puteri ramanand, cu toate acestea, inca nesiguri, neputandu-se intrezari cum avea sa se incline, in cele din urma, balanta intre austriecii patrunsi inca din 1686 in principatul Transilvaniei, aflat, pana atunci, sub suzeranitate otomana, si turcii inca stapanitori ai Balcanilor, dar, ca putere suzerana, si ai tarilor romane de la nord de Dunare.

SPECIFICATII

An aparitie 2014