Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Manastirea Dragomirna de Tereza SINIGALIA Petru PALAMAR Carmen Cecilia SOLOMONEA

0 opinii / Scrie o opinie
  • 95,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Tereza SINIGALIA, Petru PALAMAR, Carmen Cecilia SOLOMONEA

Manastirea Dragomirna

Editura Karl A. Romstorfer, Suceava – 2014

Pret: 99,00 Lei

 

Extras/ Cuvant inainte – PIMEN, Arhiepiscop al Sucevei si Radautilor

Valorile de patrimoniu national – opere de arta si cultura – au nevoie de o ingrijire permanenta, adica de lucrari de conservare, de insanatosire. Aceasta ingrijire nu o pot face decat numai persoane pregatite in domeniu si autorizate de forul in drept. Lucrarile de conservare si restaurare au nevoie pe tot parcursul desfasurarii lor de o permanenta veghere si indrumare din partea dascalilor de la catedrele de specialitate din domeniu.

Echipa de lucru de la Dragomirna, condusa de prof. univ. dr. Carmen Solomonea, a beneficiat din plin de veghea si indrumarea prea distinsei doamne prof. univ. dr. Tereza Sinigalia, recunoscuta si in cadrul U.N.E.S.C.O. ca un model de daruire pentru problemele de conservare si restaurare a valorilor de patrimoniu.

Cu multumiri si binecuvantari parintesti!

Extras/ I. Inceputurile

In 1602, nu departe de Suceava, oras preferat de domnitorul in Scaun, Ieremia Movila, drept capitala a Moldovei, intr-o zona impadurita, pe malul raului Doamnei, se ridica biserica mica a unui schit, inchinata in mod cu totul neobisnuit, dupa cum glasuieste pisania, Dreptului Enoh, Proorocului Ilie si Sfantului Ioan Bogoslov (Evanghelistul). Triplul hram nedumerestepentru ca nu exista obiceiul acesta de a pune un lacas nou zidit sub patronajul mai multor sfinti si mai cu seama sub cel al unui person