In exclusivitate Icoana Sfantului Cuvios Iosif Isihastul

Kaya DE VOS - Iubire, semne si minuni - 10 povestiri

0 opinii / Scrie o opinie
  • 25,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Kaya DE VOS - Iubire, semne si minuni - 10 povestiri

HUMANITAS FICTION, 2021

Ar mai fi de adaugat, poate, faptul ca mi-am ocupat

 

Extras/ Cuvant-inainte

Inainte ca ciititorul sa intre in lumea povestirilor mele, simt nevoia sa fac o marturisire menita sa il scape de nedumerirea pe care ar pute-o resimti  citind istorii scrise de o autoare cu nume strain si petrecute in Bucurestiul din anii ’70 ori de mai traziu: am locuit in acest oras incongruent, al discrepantelor absolute, o buna parte din copilaria si adolescenta mea. Tot aici mi-am inceput studiile de arhitectura. Asa se face ca am ajuns sa il iubesc din rasputeri, deplangandu-i decaderea, traindu-i cosmarurile si scriind despre el ori de cate ori am avut prilejul.

Din acest motiv, cateva dintre povestirile adunate in volumul de fata respira aerul lor otravitor si suav totodata.

Altele mi-au intersectat viata prin lumea larga, prin diverse orase minunate si dragi, numite ori nenumite in paginile urmatoare. Au fost fapte si intamplari cu care m-am intalnit, incercand sa le descifrezenergiile bizare, sau pe langa care am trecut, simtindu-le doar atingerea inefabila.

Ar mai fi de adaugat, poate, faptul ca mi-am ocupat cu scrierea povestirilor o parte din timpul straniu al recluziunii silite din primele luni ale pandemiei. Un rastimp al uluirii, al spaimei si al mortii. Poate de aceea, prin diversitatea lor contrarianta, ele isi propun sa fie nicidecum clarificari, raspunsuri ferme la intrebari ultime, ci, impreuna, o celebrare adusa vietii, cu vastitatea, misterul, neprevazutul si splendoarea ei. Altefel spus, cu tot ce ne tine vii (sau ne ucide pe tacute), mereu dornici, chiar nerabdatori, sa traim mult asteptata zi de maine.

SPECIFICATII

Autori Kaya de Vos
Editura Humanitas
An aparitie 2021