Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Jean BIES | Athos. Muntele transfigurat

0 opinii / Scrie o opinie
  • 25,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Jean BIES    |    Athos. Muntele transfigurat

DEISIS – Sibiu, 2006

Traducere – Maria-Cornelia ICA jr

Postfata Maria-Cornelia si Ioan I. ICA jr

||||

Extras din primul capitol – Panorama

Arktos, Dysis, Anatole, Mesembria

Imbogatindu-se in fapte duhovnicesti tot mai inalte, calatoria noastra la Muntele Athos pare sa se fi insotit in elanul sau cu insasi forma muntelui: punctul ei culminant se situeaza la punctul culminant al acestuia.

Plecati de la Marea Lavra in acea dimineata de 5 august, Jean-Toussaint si cu mine tocmai atingeam varful Athosului. In singuratatea stancoasa in care ajunsesem se afla un refugiu spre care ne-am indreptat. Urcusul fusese greu. Mergeam incet cu bastonul in mana si cu bagajele in spate. Niciodata ziua nu ni s-a parut sa cuprinda mai multe zile intr-una singura, pana intr-atat desteptarea noastra matinala, marsul fortat, dupa ce Haralamb ne parasise, si absenta oricarei hrane facusera din trupul nostru o lunga oboseala.

Amiaza. Soarele nu se misca mai mult decat in ziua lui Iosua. Daca am fi indraznit sa aruncam o privire in jos, am fi vazut marea furioasa; dar din inaltimea pantelor abrupte, a piscurilor ametitoare, nu mai puteam distinge decat faptul ca se umfla in jurul recifelor ca o placinta azurie care creste in cuptor. Sub noi pantele coboratoare ale Athosului isi revarsau din toate partile splendoarea. Deasupra stralucea varful muntelui Carmel. Aerul se rarefiase pe masura ce urcam. Doar cerul si o deplina tacere infasurau acum spaima noastra. Cerul varfurilor, in care nu se mai petrece nimic, parea sa aspire vidul in jurul nostru: la aceasta altitudine orice viata inceteaza, fulgerata pe loc de albastru. Nu mai simteam decat zvacnetul ritmic al sangelui in tample, iar in spatiul inconjurator un fluierat mai ascutit decat arcusul pe coarda.

SPECIFICATII

Traducere Maria-Cornelia Ica jr
An aparitie 2006
Coperta Brosata
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 280
Limba Romana
Cod 978-973-7859-19-8