Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Jamie SUSSKIND | Politica viitorului. Tehnologia digitala si societate

0 opinii / Scrie o opinie
  • 64,90 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Jamie SUSSKIND    |    Politica viitorului    Tehnologia digitala si societate

CORINT BOOKS – 2019

Colectia CORINT FUTURE

Traducere din limba engleza Adina IHORA

Prefata Claudiu DEGERATU

||||

Extras din Prefata

Nu stim exact cand a inteles omul ca tehnologia il urmeaza in evolutie. Cand a inteles ca tot ceea ce face in fiecare zi este legat nu doar de vietuire, ci si de dezvoltarea tehnologiei. De asemenea, nu putem spune cand au inceput sa vada semenii nostri in tehnologie un domeniu in sine. Probabil ca revolutia industriala a transformat, prin viteza de desfasurare si rezultate, in mentalitatea noastra, domeniul tehnologiei din parte organica a existentei in factor distinct de dezvoltare.

Omul modern este cel care recepteaza faptul ca tehnologia poate genera schimbari la un nivel greu de anticipat si tot el este primul care isi da seama cat de stranie poate fi o relatie in care aceasta devine factorul dominant. O forta mai mare decat vointa umana si superioara fortelor naturale, tehnologia pare sa fie copilul teribil al progresului uman. Iar dupa cateva revolutii tehnologice, imbratisate pe rand cu mai multa sau mai putina rezerva, omul a consacrat superioritatea tehnologiei. Aceasta nu a mai fost ceea ce a parut sa fie multa vreme, doar una dintre multele curiozitati ale lumii. In realitate, tehnologia tine de esenta societatii umane. [...]

Jamie Susskind pare sa fie calauza inteleapta care se intoarce pentru a ne spune povesti despre viitor. Iar ce se desfasoara in paginile cartii provoaca cititorului si fascinatie, si multa emotie. Cartea este povestea unei calauze a viitorului tehnologic spusa langa focul ancestral care aduna oamenii cu aceeasi forta ca acum cateva mii de ani. Aici nu veti gasi descrieri tehnice, de catalog, ci acea atitudine de povestitor care transforma un subiect arid intr-o calatorie cu dimensiune umana inteligibila si in care ne recunoastem. Cartea pare a fi o saga cu personaje care starnesc o oarecare temere chiar, dar si atractie. Concepte noi, legaturi nebanuite si efecte surprinzatoare vor insoti permanent o desfasurare demna de o scenografie homerica.

SPECIFICATII

Traducere Traducere din limba engleza Adina IHORA
An aparitie 2019