In exclusivitate Icoana Sfantului Cuvios Iosif Isihastul

Eugen J. PENTIUC | Vechiul Testament in traditia ortodoxa romana

0 opinii / Scrie o opinie
  • 37,20 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Eugen J. PENTIUC    |    Vechiul Testament in traditia ortodoxa romana

Editura Renasterea, 2019

Tiparita cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte ANDREI, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului, si Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului

Traducere din limba engleza de ierom. Nectarie V. DARABAN

||||

Prefata si multumiri/ e x t r a s

De n-ar zidi Domnul casa, in zadar s-ar osteni cei ce o zidesc.

Ps 126[127], 1

Scopul acestei carti este de a oferi o viziune generala si o analiza succinta a principalelor moduri in care Vechiul Testament a fost receptat, interpretat si transmis in cadrul traditiei ortodoxe rasaritene.

Exista o presupozitie comuna, nu doar intre non-ortodocsi, ca Ortodoxia rasariteana intrebuinteaza exclusiv textul Septuagintei, urmand indeaproape exegezele patristice ale Scripturii ca singura autoritate obligatorie, nelasand aproape nici un loc pentru alte marturii textuale sau trasee hermeneutice. Aceasta presupozitie gresita se naste din saracia literaturii ortodoxe rasaritene in ce priveste tema acestei carti.

Intre putinele carti pe aceasta tema scrise sau editate de carturari ortodocsi putem mentiona mai intai Georges Florovsky, Biblie, Biserica, Traditie: o viziune ortodoxa rasariteana (Nordland Press, 1972). In aceasta colectie, constand din sapte articole publicate anterior, teologul rus argumenteaza pentru o revenire la Evanghelii, Chalcedon si Parintii Bisericii, un deziderat crestin comun care trece dincolo de marea schisma dintre Rasarit si Apus.

SPECIFICATII

Autori Eugen J. PENTIUC
Editura Renasterea
An aparitie 2019