Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Dumnezeul crestinilor. Cateva clarificari - Remi Brague

0 opinii / Scrie o opinie
  • 28,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Dumnezeul crestinilor. Cateva clarificari - Remi Brague. 

Deisis, 2017. 

La baza numeroaselor confuzii existente astazi in dezbaterile religioase si in optiunile indivizilor sta premisa acceptata ca axioma indiscutabila ca, daca Dumnezeu exista, El ar fi acelasi pentru toate religiile, El fiind totodata dincolo de toate imaginile si notiunile pe care si le fac despre El oamenii. 

Dumnezeul crestinilor e diferit de cel al evreilor si musulmanilor si se lasa cunoscut intr-un mod propriu. Este unu, dar intr-un mod special. Este Tata, dar nu este barbat. A vorbit, dar fara sa ne ceara ceva. Iarta, fara a trece peste hotararea libertatii noastre. 

Sunt teme teologico-dogmatice fundamentale ale credintei crestine, pe care Rémi Brague le repovesteste cu multa subtilitate si rafinament intelectual in cele sapte capitole ale cartii de fata. Rezultatul e o incantatoare si plina de prospetime apologie a Dumnezeului crestin de care cu siguranta cititorul ortodox inteligent de azi, satul de blocajele ritualiste si de catehismele inepte, se va indragosti fara indoiala inca o data. 

SPECIFICATII

Traducere Maria-Cornelia Ica jr
An aparitie 2017