Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Dragoste pentru totdeauna, Pr Andreas Konanos

0 opinii / Scrie o opinie
  • 15,99 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

PR. ANDREAS KONANOS | DRAGOSTE PENTRU TOTDEAUNA EDITURA EGUMENITA - GALATI, 2017 Traducere din limba greaca de Nicusor DECIU Extras din Prolog – ul semnat de Preot Haralambos Papadopoulos

Pana astazi a fost o voce pasnica pierduta in albastrul nesfarsit, luminand gris-ul inimii noastre in ceasuri de pustiire launtrica. Prin mijlocirea undelor hertziene sosea in spatiul nostru, ajungea in spatiul nostru un cuvant intim, prietenos si doveditor al caderii noastre, al suferintei noastre interioare si exterioare, al foarte adancii noastre neputinte de a exista ca persoane deschise spre lumina Aceluia. Incerca prin cuvinte, vocale si consoane, sa imprastie pacla densa a “eului” nostru, sa restabileasca din nou nadejdea pierduta a vietii noastrelauntrice, sa ridice iarasi sensul dominant al vietii noastre. Aici avem cuvantul scris despre cuvantul parintelui Andreas, care, deja de multi ani, calatoreste in inimile noastre, prin frecventele radioului.

Radioul este un proces obiectiv impersonal. Este insa extrem de important atunci cand vorbitorul, care se afla in spatele microfonului, detine arta si harisma de a se afla in partasie cu inimile ascultatorilor sai. Sa creeze o incredibila familiaritate si o indulcire launtrica in suflet, spargand si diminuand raceala distantelor. Parintele Andreas, intr-un fel unic, a izbutit sa faca exact acest lucru. Sa desfiinteze, fie si pentru putin, glacialitatea unui cuvant impersonal si sa-l transforme in intim si personal.

Acestui lucru I se datoreaza in mare masura si succesul emisiunilor sale. Prin intermediul acestora simti iarasi ca se arata cerul inauntrul tau, ca se micsoreaza distantele dintre absolutul dumnezeiesc si relativul omenesc in prezenta lui Hristos, care de-acum nu ca nemitarnic Judecator ameninta unicitatea noastra, ci ca apropiat si rob patimitor al destinului uman, impartaseste chinurile si necazurile noastre. Hristos in omiliile parintelui Andreas Se arata iarasi intim firii omenesti, uman in umanitatea noastra, dumnezeiesc in revendicarile si asteptarile inimii noastre. Deja de multi ani, mii de suflete au trait falsificarea si denaturarea cuvantului crestinesc din predici si omilii, care aratau patologia predicatorului, dar in niciun caz adevarul lui Dumnezeu, asa cum Hristos insusi ni l-a descoperit.

Dumnezeu in aceasta faza a istoriei a ales sa Se arate in lume si in principal in inimile oamenilor ca patimitor si tacand. Astfel, multi au crezut ca puteau sa inlocuiasca aceasta asurzitoare tacere a Lui cu propriile lor strigate patimase, umpland de teroare, frica, panica vinovatii si amenintari metafizice existentele omenesti. Insa Dumnezeu poate sa fie tacut, dar in niciun caz absent. Prin caile Sale paradoxale si de neinteles, cu neputinta de prevazut dupa criteriile omenesti, are partasie cu inima omului, care in chip neprefacut si cu ravna inseteaza si flamanzeste dupa atingerea lui.

SPECIFICATII

Traducere Nicusor Deciu
An aparitie 2017
Coperta Brosata
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 312
Limba Romana
Cod 978-606-550-231-4