Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Don Quijote povestit copiilor

0 opinii / Scrie o opinie
  • 59,85 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Rosa NAVARRO DURAN

Don Quijote

povestit copiilor – Versiunea pentru copii a celebrului roman Don Quijote de la Mancha de Miguel de CERVANTES

Cu ilustratii de Francesc ROVIRA

Curtea Veche Publishing, 2021

Traducere din spaniola de Raluca DAVICENCO

Pret 60,00 Lei

 

Extras/ Lamentabila intoarcere acasa

Nepoata si slujnica il vazura astfel sosind pe Don Quijote, frant de oboseala, in spinarea asinului. Il vazura chiar si barbierul si preotul satului, prietenii sai apropiati.

Cu totii isi facua multe griji cu privire la disparitia batranului. Cele doua femei dadeau vina pe cartile cu povesti cavaleresti pe care le cite stapanul zi de zi.

Il pusera pe cavaler in pat, in vreme ce acesta le spunea ca e frant deoarece cazuse de pe Rocinante in vreme ce se lupta cu zece uriasi. Le ruga sa ii dea de mancare si sa il lase sa se odihneasca.

Femeile il ascultara.

A doua zi, slujnica, nepoata, preotul si barbierul luara pe rand cartile din biblioteca batranului si le aruncara, una cate una, in focul din ograda. Apoi zidira intrarea.

Doua zile mai tarziu, cand Don Quijote se ridica din pat si merse sa-si vada cartile, nu gasi nici macar usa bibliotecii. Prietenii sau numai atat au asteptat: ii povestira ca fusese isprava unui vrajitor care il urmarea si nu-i dadea pace.

Venise sub chip de sarpe si fugise pe acoperis, lasand in urma casa plina de fum. Asa ii povestira preotul si barbierul.