Dictionar de teologie patristica
de Pr. John Anthony McGuckin
(0 opinii)
Cod produs: 978-606-666-003-7
Autor: Pr. John Anthony McGuckin
Editura: Doxologia

Pret: 49,00 lei

Pr. John Anthony McGuckin  |  Dictionar de teologie patristica. DOXOLOGIA – Iasi, 2014. Traducere din limba engleza Dragos Dasca Alin-Bogdan Mihailescu. Editie ingrijita de Dragos Mirsanu. C...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
Dictionar de teologie patristica
Dictionar de teologie patristica

(0 opinii)

Pret: 49,00 lei

Pr. John Anthony McGuckin  |  Dictionar de teologie patristica. 
DOXOLOGIA – Iasi, 2014. 


Traducere din limba engleza Dragos Dasca Alin-Bogdan Mihailescu. 
Editie ingrijita de Dragos Mirsanu. 
Carte tiparita cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului TEOFAN, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. 

Extras din Nota asupra editiei in limba romana:
Autor a numeroase carti de teologie istorica si patristica, parintele John Anthony McGuckin preda istoria crestinismului vechi la Union Theological Seminary din New York si istoria Bizantului crestin la Columbia University, fiind, de asemenea membru al Bisericii Ortodoxe Romane. El ofera in volumul de fata o inventariere eminamente utila si intru totul fascinanta a principalelor repere care definesc teologia patristica: de la persoane, sinoade si definitii doctrinare, la elemente de arta si arhitectura, de la evolutia liturgica sau a relatiei Bisericii cu statul, la teme complexe care au definit viata crestina in secolele I-VIII (perioada patristica “clasica”), precum casatoria, monahismul, pocainta, postul etc. 
Textul deopotriva accesibil si erudit, va fi de folos tuturor celor care se intereseaza de gandirea Sfintilor Parinti, de la cei fara o pregatire teologica speciala sau care se afla la inceputul studiilor lor (elevi, studenti et al.), pana la specialisti (care vor aprecia detaliile bine alese, dar mai ales argumentarea echilibrata). Valoarea volumului este data , in primul rand, de includerea temelor de sinteza, care sunt, de obicei, greu abordabile in afara cercetarilor specializate sustinute in marile biblioteci. Fara a cadea in tentatia relativizarii gratuite, scriitura relaxata a autorului ofera o prospetime lecturii pe care, poate, putini ar fi crezut-o posibila sau adecvata atunci cand se studiaza teologia patristica; ca urmare, aceasta din urma apare cititorului o teologie vie, nicidecum una de muzeu. 

citeste mai mult
Traducere:
Dragos Dasca Alin-Bogdan Mihailescu
Editura:
An aparitie:
2014

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie