In exclusivitate Icoana Sfantului Cuvios Iosif Isihastul

Daniel GOLEMAN - Inteligenta sociala

0 opinii / Scrie o opinie
  • 49,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Daniel GOLEMAN - Inteligenta sociala

Noua stiinta a relatiilor umane

Editura Curtea Veche, 2007, 2018

Seria Daniel Goleman

Editia a II-a, revizuita 

Traducere din engleza de Ileana ACHIM

 

Extras/ Prolog

In primele zile ale celei de-a doua invazii americane in Irak, un grup de soldati a pornit spre o moschee pentru a lua legatura cu seful religios al orasului. Intentionau sa obtina ajutorul acestuia pentru a organiza distribuirea de ajutoare. Dar, pe neasteptate, s-a adunat o gloata de oameni care se temeau ca soldatii urmau sa le aresteze liderul spiritual sau sa le distruga moscheea, un monument sacru.

Sute de credinciosi musulmani i-au inconjurat pe soldati. Gesticulau si vociferau in timp ce se inghesuiau in jurul plutonului inarmat pana-n dinti. Comandantul acestuia, locotenent-colonelul Christopher Hughes, a analizat rapid situatia.

A luat o portavoce si le-a spus soldatilor sai sa puna un genunchi in pamant.

Le-a ordonat apoi sa tina pustile cu teava in jos.

Urmatorul lui ordin a fost: „Zambiti.”

In acea clipa, starea de spirit a multimii s-a metamorfozat. Unii au continuat sa vocifereze, dar cei mai multi au inceput si ei sa zambeasca. Cativa i-au batut prieteneste pe umar pe soldati, care, la ordinul lui Hughes, se indepartau incet mergand cu spatele – cu acelasi zambet pe buze.

Acea miscare abila reprezenta punctul culminant al unui numar ametitor de calcule sociale facute cu viteza luminii. Hughes a fost nevoit sa citeasca nivelul de ostilitate al multimii si sa intuiasca ce anume o poate calma. A pariat pe disciplina oamenilor sai si pe increderea pe care o aveau in el. A riscat alegand gestul pe care l-a crezut potrivit pentru a strapunge barierele de limba si cultura – iar totul a culminat cu decizia luata cu promptitudine.

SPECIFICATII

Autori Daniel Goleman
Editura Curtea Veche Publishing
An aparitie 2018