Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Contributii marunte la istoria arhitecturii din Tinuturile Suceava si Cernauti secolele XIV-XVII

0 opinii / Scrie o opinie
  • 47,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Paraschiva-Victoria BATARIUC

Contributii marunte la istoria arhitecturii din Tinuturile Suceava si Cernauti (secolele XIV-XVII)

Editura Karl A. Romstorfer, 2011

Lucrare finantata de Muzeul Bucovinei

Pret: 47 Lei

 

Extras/ Dedicatie

In memoria prof.dr. Ion NESTOR, dr. Eugenia ZAHARIA, dr. Ligia BIRZU, dr. Radu POPA

Extras/ Cuvant inainte – PIMEN, Arhiepiscop al Sucevei si Radautilor

Daca lucrarea de fata este pusa sub genericul „contributii marunte”, citind-o intelegem inca din primele pagini ca aceste contributii zis „marunte” sunt de o importanta capitala pentru intelegerea arhitecturii in tinuturile Suceava si Cernauti. Ele imbogatesc cunoasterea si aduc limpeziri si precizari in domeniu.

Cercetarile s-au desfasurat intr-o perioada de inflorire a arheologiei pentru zona noastra. Cercetatorii au lucrat cu pasiune, daruire, fiind inzestrati cu temeinice cunostinte consemnate in paginile studiilor de specialitate.

In toata lucrarea unui arheolog intuitia conduce pe acesta dincolo de ceea ce vede ochiul trupului. In acest caz arheologul este asemenea medicului care depisteaza boala fara aparate de specialitate. Aceasta capacitate de intelegere si cunoastere se datoreaza culturii si daruirii cu toata fiinta in lucrarea careia si-a inchinat viata si activitatea; este, in acelasi timp, si o munca de vocatie.

Doamna arheolog dr. Paraschiva-Victoria Batariuc este una din randul acestor oameni cu vocatie si cu temeinice si vaste cunostinte. Este o persoana, pentru noi, fruntasa. Statutul moral desavarseste icoana sufletului sau stapanit de cele mai deosebite simtaminte si virtuti crestinesti si patriotice, simtaminte care fac pe omul intelectual intreg, deplin, ajuns la starea de personalitate, o personalitate a prea frumoasei naostre Bucovine, ea fiind o fiica, prin nastere, a acestui tinut preasfant si maret.

Binecuvantam roada muncii doamnei arheolog dr. Paraschiva-Victoria Batariuc la intocmirea acestei lucrari de valoare pentru cunoasterea trecutului nostru.

SPECIFICATII

An aparitie 2011