Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Charles DARWIN | Originea speciilor repovestita si ilustrata de Sabina RADEVA

0 opinii / Scrie o opinie
  • 39,90 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Charles DARWIN    |    Originea speciilor    repovestita si ilustrata de Sabina RADEVA

HUMANITAS junior, 2019

||||

Extras din prezentarea autoarei

Sabina Radeva este o graficiana si ilustratoare din Londra, Anglia. In 2008 si-a luat masteratul in biologie moleculara la Institutul Max Planck din Germania. In 2009 a renuntat la cariera stiintifica pentru a studia si a se dedica ilustratiei. Sabina este interesata de proiecte care imbina stiinta si arta. Este mama a doua fetite – sursa ei zilnica de inspiratie. Splendid ilustrata, repovestirea Originii speciilor s-a bucurat de o imensa popularitate in momentul in care a fost lansata pe Kickstarter – iar acum este prima ei carte publicata!

Extras din text

In cea mai mare parte a istoriei speciei umane, s-a crezut ca lumea intreaga a fost creata intr-o clipa din nimic, ca plantele, animalele si oamenii au fost dintotdeauna asa cum sunt astazi.

Dar unii oameni de stiinta isteti si curiosi au pus la indoiala aceasta idee.

Georges-Louis Leclerc de Buffon: „Animalele isi schimba infatisarea de-a lungul timpului si adesea arata diferit in diferite colturi ale lumii.”

Jean-Baptiste Lamarck: „Hm, e posibil ca girafele care se intind foarte mult ca sa ajunga la frunzele de sus sa nasca pui cu gat si mai lung?”

Biologul francez Jean-Baptiste Lemarck a sustinut ideea ca unele animale, spre deosebire de altele, au evoluat folosindu-si mai mult anumite parti ale corpului. In cele din urma, teoria lui s-a dovedit  a fi destul de departe de adevar, dar ea a stat la baza dezbaterilor ulterioare.

SPECIFICATII

An aparitie 2019