Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Calatorie spre centrul Pamantului de David WHITEHOUSE

0 opinii / Scrie o opinie
  • 37,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

David WHITEHOUSE
Calatorie spre centrul Pamantului
Extraordinara expeditie de explorare stiintifica in adancurile lumii noastre
HUMANITAS, 2021
Traducere din engleza si note de Diana CONSTANTINESCU-ALTAMER
Pret 37,00 Lei
 

Extras/ Introducere
Toata viata m-am uitat spre cer, contempland privelistea oferita de pe planeta Pamant. Profesia de astronom mi-a purtat privirea spre stelele din vecinatate si spre galaxiile indepartate, gratie telescoapelor si satelitilor. Rareori m-am gandit la pamantul de sub picioare. Aveam, bineinteles, o perspectiva asupra felului in care a luat nastere planeta noastra, dar era vorba de date generale, nu de un subiect de studiu.
Dupa ce scrisesem carti despre Luna, Soare si zborurile in spatiu, precum si o biografie e lui Galilei, cautam o noua tema, si ideile nu-mi lipseau. Stiam ca multe dintre ele nu mi-ar fi pastrat treaz interesul de-a lungul perioadei de timp necesare scrierii unei noi carti, asa ca am facut cercetari mai amanuntite si am inceput sa citesc, dupa multi ani in care le trecusem cu vederea, operele clasice stiintifico-fantastice, ajungand inevitabil la cartile lui H.G Wells si Jules Verne.
Ambii au fost prevestitori vizionari, insa Verne avea un gust pentru aventura care ma stimula; cand am descoperit ca O calatorie spre centrul Pamantului, poate cel mai faimos roman al lui, urma sa implineasca 150 de ani, am inceput sa studiez subiectul „Pamant” mai indeaproape si mi-am dat seama ce mi-a scapat. Studiasem diverse lumi din spatiu, lumi stranii, lumi surprinzatoare, dar nici una la fel de surprinzatoare ca lumile aflate in interiorul lumii noastre. Daca va intereseaza necunoscutul si va plac surprizele, cititi mai departe.